Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyelvoktatást támogató ASP-szolgáltatásba kezdett a Lingvico

Nyelvoktatást támogató ASP-szolgáltatásba kezdett a Lingvico
Infovilág

A minőségi nyelvoktatásban meghatározó a nyelvtanárok szerepe és személyes közreműködése – ennek szellemében dolgozott ki a pécsi központú Lingvico Nyelviskola Szolgáltató egy olyan internetes távoktatási rendszert, amely segíti a nyelvtanárokat egy saját online nyelviskola létrehozásában. Akik a Lingvico szolgáltatását igénybe veszik, távoktatási anyagokat tudnak készíteni, az internetes tartalmakat is fel tudják használni tananyagként, tarthatnak valós idejű, élő (live-online) internetes nyelvórákat, vagy használhatják a rendszert online gyakorlófelületként a hagyományos módon tanuló diákjaik számára. Emellett tanulóadminisztráció és statisztika-modul is tartozik a rendszerhez, amely október 1-jén indul, és bármely nyelv tanításában segítséget nyújt.

A Lingvico szolgáltatásának eléréséhez a nyelvtanároknak mindössze alap szintű számítógépes tudással, számítógéppel és interneteléréssel kell rendelkezniük. Akárcsak egy blogszolgáltatónál, a Lingvico esetében is a használók tölthetnek fel tartalmakat, de a tartalmak kezelésére már a szolgáltató adja az infrastruktúrát. A Lingvico ASP-modellben (a Microsoft ASP / Active Server Pages technológia segítségével személyre szabott, dinamikus weboldalak hozhatók létre. Ideális fejlesztőeszköz azok számára, akik egy sokoldalú, könnyen használható, funkciógazdag szerveroldali programozási környezettel szeretnének megismerkedni) nyújtja szolgáltatását, így maga látja el az IT-infrastruktúra üzemeltetését, a rendszerfejlesztést, és a tanároknak nem kell megvenniük a rendszert, hanem ASP-licencdíjat fizetnek – ezt is utólagosan, az adott hónapban oktatott diákok száma alapján. A Lingvico által adott támogatás része az ismeretek átadása is: oktatás, nyílt órák segítik a tanárokat a rendszer és általában az internetes nyelvtanítás megismerésében és alkalmazásában.

A nyelvoktató rendszer több modulból áll: a Feladat modulban 12-féle feladattípus, leckék és tesztek
összeállítása, feladat-adminisztráció, automatikus feladatjavítás található, a Tanuló modulban végezhető el az egyes tanulók vagy csoportok adminisztrációja, az Óratartó modulban (live-online oktatáshoz) pedig beépített Skype-elérés, virtuális tábla, órai és házi feladat kiosztása, megoldások statisztikája segítik a tanár munkáját. A rendszer részét képezi továbbá egy külön statisztikai modul is valamint a beépített online oktatási segédanyagok. A Lingvico úgy fejlesztette ki az adminisztrációs eszközöket, hogy teljes mértékben támogassák egy több tanulócsoportból és több tanárból álló komplett online nyelviskola kialakítását és működtetését.

Mind az egyéni tanárok szintjén, mind pedig a több tanárból álló nyelviskolák szintjén olyan segítséget ad a Lingvico, amellyel lényegesen könnyebb elindítani egy nyelvoktató vállalkozást, mint a hagyományos módon. A webes eszközökkel csökkentett belépési korlátok megnövelik az egyéni tanárok és más kisebb szereplők súlyát a nyelvoktatási piacon, és hozzájárul az ún. long-tail jelenség további erősödéséhez.

A rendszer segítségével az online közösséget alkotó tanárok minőségi oktatóanyagokat alakíthatnak ki, amelyet ugyancsak online közösségi technikákkal érhetnek el a nyelvet tanuló felhasználók - ezzel a Lingvico egy Web 2.0 koncepciójú felületet hoz létre a nyelvoktatásban.

Címkék