Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ryanair: keresztelő után ajándék 100 ezer reménybeli utasnak

Ryanair: keresztelő után ajándék 100 ezer reménybeli utasnak
Infovilág

 Csak sejteni lehet, hol a gép...Hagyomány szerint két reptéri tűzoltóautó összvízzel fogadta a ferihegyi 1-es terminál elé beguruló Ryanair-masinát, amelyet pár másodpercre teljes vízpermetfüggöny takart el a betonon "lövésre kész" fotoriporterek lencséje elől. Aztán kigördült a gépóriás Flóriánék keresztvíze alól, és mintha csak megrázta volna magát, mint a folyóból kicaplató bernáthegyi, a sugárhajtóművek lefújták a Boeing testéről a vízgyöngyöket és beterítették vele a fotográfusokat.

A gép ajtajából már az egyetlen utas, Mr. Cawley, a Ryanair vezérigazgató-helyettese intett, a fedélzetre invitálva a krónikásokat, remélvén, ott is készítenek néhány jó felvételt a percek múlva kezdődő sajtótájékoztató előtt. A Budapest Airport (BA) vezérigazgatójának,  Dimitros Gatsonis.Dimitros Gatsonisnak (a képen) a társaságában jelentette be Ryanair második embere: a téli menetrendtől, azaz október végétől Budapestről Brémába, Bristolba, Dublinba, a Nottinghamhoz közeli East Midlands reptérre, Majna-Frankfurtba, Glasgowba és Liverpoolba repülhetnek az utasok Ferihegyről.

 Kigördült a vízfüggöny alól.Azért, hogy mielőbb közölhessük a jó hírt: a most érkezett Ryanair-gépen persze csak virtuálisan volt ott a százezer (100 000) ingyen repülőjegy. Valójában az interneten kell keresni ezt a töméntelen helyfoglalási lehetőséget: aki ügyes, jól kihasználhatja az alkalmat, elvégre semmi egyéb költsége sincs (személyenként), pusztán a reptéri illeték, potom 10 euró.

Gatsonis, a BA vezére bevezetőjében elmondta: immár 11 fapados társaság bázisa Ferihegy, ahonnan 43 járatot üzemeltetnek az olcsó légitársaságok. Az érdeklődés folyamatosan növekszik a budapesti légikikötő iránt, ezért a BA 260 millió eurót költ bővítésre, korszerűsítésre, szolgáltatásra a következő években.

 Michael Cawley.Cawley vezérigazgató-helyettes lehengerlő rutinnal mondta el (nem kímélvén a vetélytársakat), hogy a Ryanair kezdettől nyereséges vállalkozás, holott árai a legalacsonyabbak. "Igazi low cost társaság vagyunk! Lowest fares and lowest costs in Europa!" (Legalacsonyabb viteldíjak és legalacsonyabb költségek Europában) - nyomatékosította mondandóját. Tény: évente ötször tudnák repülőre ültetni Magyarország teljes lakosságát; 26 ország 136 repterét használják, 553 útvonalat repülnek gépeik, 23 bázisrepülőtéren vannak jelen, az olcsó társaságok között a legpontosabbak, tízezer utasra mindössz négy elveszett poggyász jut (a British Airways-nél 280 - a Ryanair információja szerint), és ugyancsak 10 ezer utasonként egy Ryanair alkalmazottat foglalkoztatnak.

Imponáló adatok, és még nem írtuk, hogy a társaság jegyeinek 99 százaléka az internetes foglalások alapján kel el. Az átlagos viteldíj a Ryanair-nél 44 euró, az easyJet-nél 66, a Lufthansánál 237, a British Airways-nél 268 euróra rúg. Külön megjegyzendő, hogy az október végétől Budapestről induló 7 Ryanair-útvonalon 420 ezer utast vár jövőre a társaság. Ha 1000 utasra 1 alkalmazott jut vállalati átlagban, akkor 420 új munkahellyel számolhatnak Ferihegyen. "Továbbá: becsléseink szerint 13 milliárd forint járulékos forgalmat is generálunk jelenlétünkkel a magyar idegenforgalomban, szállodaiparban, kereskedelemben az ide szállított utasaink révén. És ne feledjék: mi szavatoljuk az alacsony árainkat!" – emelte föl hangját a vezérigazgató-helyettes, újólag emlékeztetve az interneten a magyarok rendelkezésére álló 100 000 ingyen repülőjegyre.

Ryanair-offenzíva: új, olcsó járatok Budapestről Liverpoolba és a...

Címkék