Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A magyar noteszgéppiac vezetője kíván lenni az év végére a minőségi termékekre alapozó Acer

A magyar noteszgéppiac vezetője kíván lenni az év végére a minőségi termékekre alapozó Acer
Infovilág
A világ harmadik legnagyobb PC szállítójaként (el)ismert Acer Magyarországon www.acer.hu is tovább kívánja erősíteni kapcsolatait a kiskereskedelemmel, az elektronikai-számítástechnikai szakmában rangos nagy áruházi láncokkal. Többször is elhangzott ma reggel: az Acer az eladások, a forgalom növelésére törekszik, hogy az év végére megeszrezhesse az elsőséget az itthoni notesz-számítógéppiacon. Egri Csaba közölte: a vetítőgép-eladásban máris az élen állnak, és „biztos vagyok benne, hogy ezt a helyet a noteszgépek esetében is sikerül elérnünk még az idén. Terveinket nem úgy szeretnénk valóra váltani, hogy beszállnánk bárminemű, hosszú távon «öngyilkos» árversenybe”. Az Acer képviselet-vezetője rámutatott: léteznek gyártók, amelyek «végletekig lebutított, kétes minőségű gépeket kínálnak»; az Acer viszont arra törekszik, hogy a kiemelkedő minőség, a megbízhatóság, a termékeiben alkalmazott csúcstechnika miatt legyenek kapósak a termékei.

A belbecs mellett egyre fontosabb a külcsín: az Acer notebookok újabban akár merésznek is minősíthető formát kaptak. Alapvetően korszerűsítették a vevők, ügyfelek érdekeit és kívánságait messzemenően kiszolgáló szervízrendszerüket is. Egri Csaba elmondta : Csehország második legnagyobb városában, a magyar határhoz viszonylag közeli Brnóban teremtették meg a térség legkorszerűbb szervízközpontját. A brnói létesítményben magyarul is fogadják az ügyfelek hívásait. Az esetleg elromlott gépeket, készülékeket gyorsfutár-szolgálat juttatja el a csehországi szervizbe, és szavatoltan a legrövidebb időn belül kapja meg tulajdonosa a megjavított terméket. „Mi magunk bízunk a termékeinkben, s ez a filozófia az egyre kíméletlenebb árháború kellős közepén is nagy érték” – szögezte le a képviselet-vezető.


Móricz Krisztina, az Acer Computer Magyarország termékmenedzsere elmondta: laptopjaik két, jól elkülöníthető családot alkotnak. Az egyik az otthoni, a másik az üzleti használóknak készült. A gépek már az első pillantásra megkülönböztethetők, és szakmai jelölésüket is egyértelműbbé tették. Ez az átgondoltság jellemzi az Acer-noteszok felszereltségét, csatlakozóinak (interfészeinek) a kialakítását is, miután markánsan elválasztják egymástól a szigorúan munkához, illetve otthoni, például multimédiás igényeket széleskörűen szolgáló tevékenységhez ajánlott termékeiket.

Egri Csaba áttekintette az Acer hazai képviseletének elmúlt két és fél évét is. Az adatok szerint a cég 2005-ben piacvezetőként 33 261 noteszgépet adott el, s bár tavaly csaknem tizedével növelte az értékesítést, a második helyre szorult vissza. Ezért – miként tudósításunk bevezetőjében már írtuk – az Acer az idén összesen 45 ezer hordozható számítógépet szeretne eladni Magyarországon, miáltal újra piacvezető lehetne. Közismert, hogy az Acer «erős ember» az LCD-monitorok piacán is : tavaly kereken 40 ezret vettek tőle itthon. Ez a mennyiség a harmadik hely megtartásához volt elegendő; Egri Csaba az idén is hasonló részesedéssel számol.


Háttér-tájékoztatásként a ma reggeli sajtóbeszélgetésen elhangzott még, hogy a világ harmadik legnagyobb PC szállítójaként ismert Acer – miután leválasztotta magáról a gyártói üzletágat – a teljes figyelmét a saját védjegyű termékeinek (asztali és hordozható számítógépek, szerverek és tárolóeszközök, LCD-kijelzők és HD-tévék, vetítők, tenyér-számítógépek és navigációs eszközök) nemzetközi marketingjére és értékesítésére összpontosította. Az Acer egyedülálló viszonteladói üzleti modellje alapvető szerepet játszott a sikerek elérésében. A modell arra bátorítja a partnereket és a szállítókat, hogy a kölcsönös előnyök és a siker szövetségében működjenek együtt az Acerrel a viszonteladói hálózaton keresztül. Ekként a tajvani központú világcég mindig új technológiákkal, versenyképes árakkal és minőségi szolgáltatásokkal tudja kielégíteni felhasználóinak igényeit. Az 1976-ban alapított és éppen húsz éve az Acer márkanevet felvett vállalatcsoport 5300 embert foglalkoztat, a világ száznál több országában vannak viszonteladói, disztribútorai. Bevételei tavaly 11,32 milliárd USD-re rúgtak.

Címkék