Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mostantól magyarul is: Google Dokumentumok & Táblázatok

Infovilág
Az ingyenes, webalapú szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 50-en dolgozzanak ugyanazon a dokumentumon, ugyanabban az időben. A Google-regisztrációval és internetes kapcsolattal rendelkező felhasználók:

• létrehozhatnak dokumentumokat és táblázatokat, amelyekhez bármilyen internet-eléréssel rendelkező helyről hozzáférhetnek
• ezeket megoszthatják másokkal, miközben meghatározhatják, hogy kik jogosultak szerkeszteni és kik megtekinteni a kérdéses fájlokat
• feltölthetik és átalakíthatják már meglévő dokumentumaikat, illetve számos más formátumban is elmenthetik azokat
• közösen dolgozhatnak másokkal az interneten ugyanabban az időben
• közzétehetik írásaikat vagy más műveiket blogokon vagy más internetes oldalakon

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője ezzel kapcsolatban elmondta: “Az internet-alapú szolgáltatások nagyobb szabadságot adnak a használóknak, mivel így adataik bárhol és bármikor elérhetővé válnak. Ezen túl egyszerűbbé teszik a másokkal való közös munkát, mivel nem szükséges email-ben oda-vissza küldözgetni a fájlokat, azt kockáztatva, hogy a csoport valamely tagja nem a legutolsó verzióba javít bele. Itt minden egyszerűen és egyszerre történik – így a munka hatékonysága is nagyobb lesz, különösen csoportos feladatok esetén. Nagyon örülök neki, hogy ez a hasznos szolgáltatás mától magyarul is elérhető”.

Több olyan szoftver található e területen, amelyik széles felhasználói igényeket próbál kielégíteni. A Google Dokumentumok & Táblázatokat úgy tervezték, hogy ne csak helyettesítse ezeket a programokat, hanem a használók számára új, hasznos szolgáltatásokat is vezessen be. Ennek köszönhetően az együttműködést és a dokumentum-kezelést egyszerűsítő funkciók mindenki számára elérhetők akár otthon, akár az irodában, akár valahol útközben van.

A jelenleg béta verziójú Google Dokumentumok & Táblázatok ingyen érhető el mindenki számára. Ha többet szeretne megtudni róla, látogasson el a http://docs.google.com honlapra, ahol a „Settings” menüpontban tudja kiválasztani az alapértelmezett angol helyett a magyar nyelvet.

Címkék