Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tirol tárt karokkal várja a foci EB vendégeit

Infovilág


Négy európai vezető csapat edz 2007 nyarán a friss tiroli hegyi levegőn, hogy felkészüljön a következő évre. A Spartak Moszkva csapata július 4–11. között immár harmadik alkalommal edz Goingban és lakik a Stanglwirt szállodában. Az ötödik alkalommal száll meg a Hamburgi SV csapata Längenfeldben, a játékosok testi jóllétéről az Aqua Dome csapata gondoskodik. Július 9–16-a között a HSV fogja Ötztalban játékosainak technikáját és kondícióját javítani. A Real Mallorca csapata előreláthatólag július 22-töl augusztus 2-ig fog Kössenben tartózkodni. A játékosok a Hotel Sonneckben lesznek elszállásolva. A Besiktas Istanbul Seefeldben vendégeskedik majd. Július 15-én a HSV a Besiktas Istanbul csapata ellen lép pályára. A mérközés helyszíneként Wörgl vagy Kufstein városa áll rendelkezésre. Már az UEFA Euro 2008 előtti „sportos nyáron” a tiroli futballsadion-pázsitok óriási játékmezővé változhatnak át, mintegy ráhangolódásként a következő év eseményeire.



A labdarúgó EB alkalmával három mérkőzést Tirolban rendeznek. A helyszín: Innsbruck, az olimpiai város, a kibővített Tivoli stadion. Az innsbrucki Tivoli Neu (új) stadionban a D csoport 3 mérkőzését fogják lejátszani
2008. június 10-én, 14-én és 18-án. December 2-án sorsolják ki a döntő mérkőzést, és kiderül, melyik két válogatott fog egymás ellen pályára lépni Innsbruckban. A fantasztikus környedzetű innsbrucki új Tivoli stadionban a D csoport 3 mérkőzését fogják lebonyolítani.


A hagyományosan híres tiroli vendégszeretet az UEFA Euro 2008 körül is megmutatkozik majd, amikor az Alpok szíve a nemzetközi érdeklődés központjába kerül. Tirol, Innsbruckkal mint rendező várossal együtt, mint sportos vendéglátó ismét bizonyíthatja hozzáértését.



A szurkolók keresztülvonulnak az egész városon, a Bergisel stadiontól a Maria-Theresien úton át egészen föl a Seegrube 1900 méteres magasságáig. A Bergisel hegyen nagy kivetítők gondoskodnak arról, hogy a 15 000 szurkoló a mérkőzés egyetlen részletét se mulassza el. A város központjában, a sétálóutcákon és a tereken a gasztronómia, a társasági élet valamint a futballvilág szelleme talál majd egymásra. A Seegruben található felújított étterem, közvetlenül a meredek sziklafalak előtt, az UEFA Euro 2008 „páholya”. A VIP-terület exkluzív környezete az Európa-bajnokság attrakcióinak egyike, melyeket Innsbruck városa a foci EB-re tervezett. A fiataloknak a kettes vásárcsarnokban szurkolófalut rendeznek be. Ott az éjszakai szálláslehetőség mellett speciális szórakoztató programokat is kínálnak.

Címkék