Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Íme a legfiatalabb gasztronómiai portál: www.desszert.eu

Íme a legfiatalabb gasztronómiai portál: www.desszert.eu
Infovilág

"Rossz idők járnak manapság a süteményekre. Az édességeket a mi Kovács Lázárunk és Benke Laci bácsink nem vette kellően szárnyai alá, Norbi pedig mindenféle kódok alapján óvja a hölgyek alakját, miközben egyre több nő fog kóros soványságot, esetenként anorexiát okozó radikális fogyókúrába. Ha mindennek ellenére valaki még adózna az élvezetek oltárán, hát, hiába megy a sarki cukrászdába, minőségi süteményeket ma Magyarországon nemigen kapunk. A hazai cukrászat két szakmai véglet között csapong. Tehát, ha valaki élvezni akarja a természet édes ízeit, itt a helye www.desszert.eu, ahol most van!

Visszatérve a hazai cukrászatra. Egyik oldal az úgynevezett „tradicionalista” cukrászat, ami annyit jelent, hogy szakmailag az ötven évvel ezelőtti szintet őrizgetjük. Olcsó, korszerűtlen anyagok, unásig ismételt klasszikusok, könyökünkön kifolyó ízek. Zselé, ételfesték, aroma, vajkrém és nemeshulladék.

A másik véglet az új, könnyen kezelhető műanyag finomságok világa. Minimal dizájn, por plusz víz kombináció állományjavítókkal és ízfokozókkal.

Nos, egyik véglet sem helyes. A cukrászat országunk szűkös határait átlépve, mindjárt más színben fest. A cukrász-gasztronómia az ízek végeláthatatlan sorát tárja a kíváncsiskodó elé. Ízek, színek, formák, természetes alapanyagok vég nélküli választéka.

Ha az ember veszi a fáradságot, és egy igazi desszertet kerekít az ünnepi ételsor végére, az igazán megkoronázza azt. Így hát én most adok pár tippet, hogy mit süssünk, ha valódi édességre vágyunk. Sőt, nemcsak tippeket, recepteket adok, hanem meg is mutatom lépésről-lépésre, hogy miként lehet igazi finomságokat varázsolni az asztalra.

Célom az, hogy olyan recepteket adjak az ínyencek kezébe, amelyeken már nem kell finomítani, amelyeket már nem kell kitalálni. Leírom, megmutatom, csak utánam kell csinálni. A kezdő háziasszony, vagy egy kreatív férfi is elkészítheti őket. Korszerű és természetes alapanyagból igyekszem a legízletesebb és legkülönlegesebb süteményeket az Ön asztalára tenni. Tessék böngészni, válogatni, és kívánom, hogy lelje örömét munkámban!"

Ifjú barátunk az ars poeticáját fogalmazta meg e néhány gondolattal, abban a reményben, hogy az általa alapított immár európai (.eu) “édesportálra” kattintók előbb e bevezetőt fogják elolvasni, és csak utána adják át magukat a csábító nyalánkságok leírt, lefényképezett, elkészítésre sarkalló élvezetének.

Kellemes, lendületes, üde kezdeményezés Varga Gáboré, azt kívánjuk, hogy legyen mindig elegendő ereje, ideje, szorgalma a portál gazdagításához, és a várhatóan sok olvasói levél megválaszolásához is.

Győri gyerkőcfesztivál – Kovács Lázár a Sütigyárban

 

Címkék