Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mi szemnek, szájnak, fülnek ingere – alsó-ausztriai programajánló szabadságra indulóknak

Mi szemnek, szájnak, fülnek ingere – alsó-ausztriai programajánló szabadságra indulóknak
Infovilág



Budapestről mindössze 3,5 óra alatt juthatnak el az autósok Bécstől 60 kilométerre magasodó, alsó-ausztriai Bécsi-Alpokba. A térség magában foglalja a Bucklige Welt, a Schneebergland és a Wechsel térségét, valamint a Semmering, a Rax, a Schneeberg környékét. A Niederösterreich Tourismus GmbH-nak a Bécsi-Alpok idegenorgalmáért felelős csapata szívesen ad turisztikai tanácsokat, valamint készséggel foglalja le az egyéni utasok, csoportok és utazásszervezők üdüléseit.

Számtalan a látnivaló a Bécsi-Alpokban: a világörökséghez tartozó Semmeringi-vasút, szép és érdekes templomok és várak, hegyi felvonók és túraösvények... Ilyen, például, a romantikus Piestingtalon át vezető biedermeier kerékpárút, vagy a Wechsellandban található új vadvízi túraút. A kulturális fénypontok közé tartozik többek között a Reichenau an der Raxban megrendezésre kerülő nyári ünnepi játékok, a kelta fesztivál, a boszorkányünnep.

Érdemes megkeresni az interneten Alsó-Ausztria magyar nyelvű honlapjait is: www.niederoesterreich.at/tiscover/language.asp? medium=lp&sprache=d&tt=LP_R6 www.noe.co.at/webshop/artikel...1.asp? medium=shop_nw&sprache=d&id=15549&tt=KATPROS, ahol nyomtatott tájékoztatók sokasága is megrendelhető. Az új útmutató eligazítja a reménybeli vendégeket a számtalan ajánlat között, és igyekszik segíteni abban is, hogy az ínyencek megtalálják a legjobb címeket az élmények tartományában.

A kényelmes és hangulatos üdülés szolgálatában egyre több „ínyencszoba“ várja Alsó-Ausztriában az üdülővendégeket. Az ínyencszobák berendezése regionális sajátosságokat mutat és gondoskodik az élményekben gazdag napokról. A vendéglátókat pedig régiójuk szeretete, az ínyencfalatok iránti tisztelet és az ötletgazdagság jellemzi leginkább.

Az üdülési élmények elképzelhetetlenek kulináris élvezetek nélkül. A részletes útmutató mindent tartalmaz, az alsó-ausztriai fogadókról és ínyencéttermekről. A kiemelkedő minőségű konyhák és borospincék szívélyességgel és regionális karakterrel várják vendégeiket.

Alsó-Ausztria az idén is kiemelkedő művészeti és kulturális események sokaságát kínálja. A grafeneggi zenés fesztivált évenként, augusztus végétől szeptember elejéig, három hétvégén (csütörtöktől vasárnapig) rendezik meg az alsó-ausztriai Grafenegg kastélyában. A program középpontjában nemzetközileg ismert zenekarok és szólisták koncertjei állnak. A grafeneggi zenés fesztivál házi zeneszerzőjeként minden évben egy híres zeneszerző komponálja a nyitóművet. Az idei nyitófesztiválra Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerzőt és karmestert sikerült megnyerni. A fesztivál házi zenekaraként idén Alsó-Ausztria hangművész zenekara lép fel.

A sztárzongorista, Rudolf Buchbinder művészeti vezetése alatt álló egyedülálló zenei fesztivál tizenkét fő koncertet kínál, köztük olyan híres együttesek fellépését is, mint például a Londoni Szimfonikus Zenekar vagy a Mahler Chamber Zenekar.

A fesztivál különleges vonzerejét a zenei program és a kastély lenyűgöző légkörének sajátos, magával ragadó kombinációja adja. A történelmi kastély és a modern építészet, a „régi lovasiskola“ és az új „lovasiskola“, a 32 hektáros kastélypark és a fesztiválra épített „felhőtorony“, amely 1620 nézőnek kínál ülőhelyet talál itt egymásra.

Ha már Alsó-Ausztria, akkor még egy jó ajánlat a teljes függetlenség és szabadság kedvelőinek: a WelcomeTicket kuponrendszer. A vendég határozza meg az utazás időpontját és tartamát és saját kívánsága szerint tervezheti meg az útvonalat. Szállást 282 WelcomeTicket szállásadónál választhat, és ott töltheti az éjszakát, ahol éppen kedve tartja, két éjszakát itt, hármat ott. Természetesen eltöltheti az egész szabadságot egyetlen vendéglátónál is.



Az utazási irodában annyi WelcomeTicket-et vásárol, amennyire alsó-ausztriai üdüléséhez szüksége van. A kuponfüzettel együtt kap egy WelcomeTicket kalauzt, és a vendéglátók jegyzékét. A prospektusból kiválaszthatja a kívánt szálláshelyeket és megtervezheti az útvonalat: gyorsan, hatékonyan és kedvező áron. Foglalását közvetlenül a WelcomeTicket vendéglátóval közölheti telefonon vagy faxon. Készpénz helyett WelcomeTicket kuponnal fizethet.

A tartomány 180 helységében található 272 WelcomeTicket-vendéglátó minden igényt kielégítő választási lehetőséget kínál egész Alsó-Ausztriában. Minden ház egyedi, és megvan a saját jellegzetessége. Hagyományos parasztházak éppúgy a kínálat részét képezik, mint modern magánszállások és hosszú múltra visszatekintő borospincék vagy hangulatos panziók és fogadók, családias 3 csillagos és komfortos 4 csillagos szállodák. A kiválasztott szálláshely kategóriája szerint egy vagy két WelcomeTicket beváltására van szükség.

Legyen síszünet a gyerekeknek!

Címkék