Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Május 13-án gyaloglás a gyermekéhezés ellen

Május 13-án gyaloglás a gyermekéhezés ellen
Infovilág
Az ENSZ élelmezési segélyezési szervezete, az Élelmezési Világprogram (World Food Programme – WFP) két legfőbb együttműködő partnerével, a TNT-vel és az Unileverrel, valamint egy sor hírességgel, civil szervezettel, munkatárssal, barátokkal összefogva szervezi és bonyolítja le a „Küzdj az éhezés ellen: Járd a világot” („Fight Hunger: Walk the World”) rendezvénysorozatot. Az ebből származó bevételeket a WFP nemzetközi iskolai étkeztetési kampánya kapja, amelynek célja, hogy a világ rosszul táplált gyermekeinek milliói ételhez jussanak és oktatásban részesüljenek.

Ma mintegy 400 millió gyermek éhezik a világon, a legtöbb a fejlődő országokban. Tavaly a WFP segítségével 71 országban, 19,4 millió gyermek jutott ételhez. A mostoha sorsú gyermekek közül túl sokan – különösen a kislányok – nem tanulhatnak, mivel családjuknak nem áll módjában iskolába küldeni őket. Ugyanakkor a lányok iskoláztatása (a leendő családanyáké) az egyik legjobb út, hogy tartósan kiléphessenek a szegénység, az írástudatlanság, a betegség és éhség ördögi köréből.

Az idén 5. évfordulóját ünneplő "Walk the World"-öt május 13-án, vasárnap rendezik. Magyarország most is csatlakozik a programhoz, Budapesten délelőtt 10 órakor kezdik meg a résztvevők a sétát a Margitsziget bejáratától, Debrecenben a körülbelül 5 kilométeres séta végén a Kossuth téren majális jellegű programokkal is várják a szervezők a résztvevőket. További részletek az eseményről, helyszínekről és a támogatás lehetőségéről www.FightHunger.org lapon találhatók.

A Eurocom Worldwide globális PR hálózat negyedik éve együttműködő partnerként vesz részt a szervezet munkájában. A public relations és kommunikációs ügynökségek nemzetközi hálózata világszerte 60 városban, 29 partnerirodával, és összesen 1200 kommunikációs szakemberrel dolgozik, amelyből 8 partnerirodájának munkatársai Európában, Oroszországban, Ázsiában és Latin-Amerikában a helyi médiával együttműködve marketing és kommunikációs munkával segítik a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatását az eseményről.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének World Food Programja (WFP) a világ legnagyobb humanitárius szervezete: a világ legszegényebb 80 országában, minden évben átlagosan 90 millió szegény embernek – benne 58 millió éhező gyermek – juttat ételt, ami szükségleteik kielégítésére elegendő. WFP - We Feed People (Mi etetjük az embereket).

Címkék