Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nincs esélyük a szaglászóknak, leselkedőknek: 60 napig ingyen kipróbálható BitDefender Internet Security v10

Nincs esélyük a szaglászóknak, leselkedőknek: 60 napig ingyen kipróbálható BitDefender Internet Security v10
Infovilág
Különösen agyafúrt, az átlag számítógép-használó számára láthatatlan programokat köröznek a hackerek a magáninformációk kikémlelésére az interneten; akinek nincs kelllő védelmi rendszere, az pillanatok alatt áldozattá válhat. A kémprogramok (spyware) hihetetlen gyorsasággal és szimattal fésülik át a számítógép vincseszterét kényes és érzékeny adatok (pl. PIN-kódok, bankszámlaszámok), meghatározott dokumentumok, feljegyzések után kutatva.

Holott van megbízható védelem az ilyen betörési, adathalász-kísérletek ellen, például a német Warentest-alapítvány által kitüntetett BitDefender Internet Security v10 szoftver. A védelmi program minden rést eltorlaszol a virtuális kémek előtt, védendő gazdája értékeit. A privátszféra védelmének szolgálatában a BitDefender most akciót jelentett be, amely szerint a legújabb védelmi rendszerét 60 napi használat céljából ingyenes letöltésre kínálja. Azok tehát, akik május 31-ig letöltik számítógépükre a BitDefender Internet Security v10 szoftvert a www.bitdefender.de címről, két hónapig élvezhetik a – cég szerint – a tökéletes biztonságot.

A BitDefender Internet Security v10 «ajtónálló-funkcióval» kibővített antispyware-modulja még azelőtt riasztja használóját, hogy kényes, érzékeny adat kijutna gazdája számítógépéről. Emellett a BitDefender még további alkalmazások tucatjait felügyeli, mindazokat, amelyek áldozatul eshetnének a spyware-támadásoknak. A BitDefender természetesen azt is fölismeri, ha valamely alkalmazás bárminemű változtatással próbálkoznék a számítógép rendszerében, szoftvereiben. Ily módon illetékteleneknek semmi esélyük a hozzájutásra bizalmas információkhoz.

A szoftver «láthatatlanná tevő sapkájának» köszönhetően a használó azonosíthatatlanul barangolhat az interneten. Ez a stealth (lopakodó) módus ugyanis láthatatlanná teszi a személyi számítógépet a világhálón, miáltal a szörfölő személye is titokban marad – a számítógépes betörők legnagyobb bánatára. Megakadályozza ugyanis, hogy hackerek fölkutassák és azonosítsák a PC-t a neten, és az esetleg védtelen, nyitva felejtett portokon keresztük “benyúljanak” a gépbe. A BitDefender Internet Security v10 kibővített tűzfala szűri a számítógép teljes bejövő és kimenő adatforgalmát, és felfedi a gyanús hálózati aktivitásokat. A tanulékony levélszemét (spam)-szűrők eleve kiválogatják a terhes reklámküldeményeket, így is védik a használót az adathalász-támadásoktól.

Biztos védelmet kínál a BitDefender a peer-to-peer (vagy P2P lényege, hogy az informatikai hálózat végpontjai közvetlenül egymással kommunikálnak, központi kitüntetett csomópont nélkül, gyakorlatilag fájlmegosztás jön létre) kapcsolatok esetében is, amelyek a leggyakoribbak az azonnali üzenetküldő programok használata vagy cserebere-börzék látogatásakor.

Martin Siemens, a BitDefender ügyvezetője elmondta, hogy az általa vezetett cég mostani akciója két célt szolgál: egyrészt fölhívni az internethasználók figyelmét arra, hogy minden eddiginél óvatosabban, körültekintőbben bánjanak bizalmas adataikkal. Másrészt szeretnék megmutatni, hogy milyen egyszerű módon – egy erre a célra kifejlesztett szoftvercsomaggal – lehet sikeresen küzdeni az adatokkal visszaélés megakadályozásáért.

A BitDefender biztonsági megoldások nemzetközileg hitelesített megelező védelmet kínálnak az személyi számítógépek és hálózatok számára. A BitDefender a nemzetközileg jegyzett SoftWin biztonsági specialista sikerterméke. Az 1990-ben alapított SoftWin-nek leányvállalatai vannak Német- és Spanyolországban, Romániában, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban. A társaság munkatársainak száma hétszáz. Hazánkban is jól ismertek, széles körben használtak a BitDefender-szorftverek, amelyeknek disztribúrát a bitdefender.cts.hu címen találtuk meg. Kár, hogy a honlapot régen frissítették.

Címkék