Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megtiltaná az alkoholfogyasztást a közterületeken Bécs 1. kerületi polgármestere

Infovilág

Megelégelte a belváros közterein és parkjaiban hétvégente csontrészegen szédelgő fiatalok látványát Bécs első kerületének polgármestere, Ursula Stenzel, aki az alkoholfogyasztás betiltását követeli a közterületeken.

Elképzelése szerint rendeletben vagy a közbiztonságra vonatkozó tartományi törvény módosításával szabályozhatnák, hogy a bécsi Belváros mely parkjaiban, terein és utcáin lenne tilos az alkoholfogyasztás. A tilalom természetesen nem vonatkozna a sörkertekre, kiskocsmákra és vendéglőkre, hátrányosan érintené viszont a sört és fröccsöt is kínáló kolbászosstandok tulajdonosait – és kuncsaftjait.

Stenzelt máris támadják javaslata miatt, ellenfelei szerint a megszorítás éppen csak a célcsoportot – a fiatalokat – nem tántorítaná el az ivászattól. Sokaknak szakítaniuk kellene viszont régi szokásaikkal, hiszen nem lehetne például hazafelé andalogva egy kisfröccsel lezárni az Operában töltött estét.

A javaslat keresztülviteléhez Stenzelnek egyébként meg kellene szereznie az ellenzék támogatását is a városi közgyűlésben, amire egyelőre esélye sincs.

Címkék