Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécs balkáni lázban

Infovilág
Negyedik alkalommal adnak otthont az osztrák főváros legkedveltebb klubjai Ausztria legrangosabb délkelet-európai zenei fesztiváljának, a Balkan Fevernek.

A három héten át, mától május 12-ig tartó fesztiválon a délkelet-európai zenevilág minden műfajából – az etnótól a világzenén és a clubbingon át a dzsesszig – ízelítőt kap a közönség. Belgrád legjobb underground-zenéjét kínálja például Rambo Amadeus, a ma már betiltott medvetáncoltatás hangzás- és dallamvilága mentén repíti egy sejtelmes, nyers világba hallgatóit a romániai Shukar Collective.

Elkényeztetve érezhetik magukat a percussion szerelmesei is: a fesztivál keretében fellép ugyanis a Bécsben élő Habib Samandi és a libanoni--macedón duó, a Bace is. A Balkán és a mesés Kelet közti zenei folytonosságról gondoskodik a török etno-funk-dzsesszt képviselő Laco Tayfa Connection Vienna.

A legendának számító Goran Bregovic és George Dalaras koncertjével csatlakozik a fesztivál hagyományos helyszíneinek számító Szene Wien, Porgy & Bess, Birdland, Sargfabrik, Flex és Ost Klub sorához a Konzerthaus Wien.

Újdonság, hogy május 2--10. között filmnapok egészítik ki a fesztelen hangulatot garantáló zenei fesztivált. A Top Kinoban megrendezett filmfesztivál -- a Balkán határain túlmutatva -- Délkelet-, Kelet- és Közép-Európa filmtermésének legjobbjait tűzte programjára. A múlt öt évet felölelő szemle tizenegy játék- és nyolc dokumentumfilmje között bemutatják Kocsis Ágnes Friss levegő, Pálfi György Hukkle és Nimród Antal Kontroll című produkcióját is.

Részletes program: www.balkanfever.at

Címkék