Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tirol a családoké, a felfedezőké, a tavaszi síelőké

Tirol a családoké, a felfedezőké, a tavaszi síelőké
Infovilág
Borítékolható, hogy a Tirolban eltöltött családi nyaralás mindenki számára felejthetetlen lesz. Rengeteg lehetőséget kínál ugyanis a tartomány a felhőtlen szórakozásra, egyebek között ilyen az imsti „Alpine Coaster“ (hullám)vasút, amivel pillanatok alatt a völgyben találják magukat az ide érkezők. Az „Imst“ vasúttal jutnak el az utasok az 1500 méter magasban kiépített állomásra, ahonnan 40 km/órás sebességgel száguld tovább a kétüléses „szánkóvasút“, 12 perc alatt elérve a célállomást.

A Hexenwasser-ben (Boszorkányvíz), Söllben minden a víz körül forog: érdekes és izgalmas programokon keresztül ismerhetik meg a felfedező kedvű gyerekek a víz vonzó és félelmetes tulajdonságait. A középkori bányászok kalandos világa is felfedezésre csábít. De ezen túl rengeteg izgalmas program közül válogathatnak az ide érkező családok, és természetesen azok is, akik gyerekek nélkül jönnek Tirolba.

A nyár a kultúra és a szórakozás évszaka. Ennek Tirol eleget is tesz színes, változatos programajánlatával. Innsbruck táncfesztivállal, dzsessz-héttel, kiállításokkal várja az ide érkezőket, de emellett részt vehetünk a tiroli várjátékokon, az Antlassi kilovagláson és más érdekes programokon.



Aki tiroli kirándulás mellett dönt, biztosan nem bánja meg. Nemcsak végtelen hosszú és változatos túraútvonalak, de csodálatos élmények, lenyűgöző kilátások és rengeteg látnivaló is várja az erre járókat.

ATirolba látogató mindenképpen élményekben gazdag kirándulásokra számíthat: az Alpok hegyi világa valóságos kincsesbánya, telis-tele felejthetetlen és egyedülálló természeti kincsekkel.

Az új és egyre ismertebb Sas Túraútvonal, egész Tirol tartományon áthalad. A „főcsapás” a Tiroler Unterlandban található St. Johannból egészen St. Anton am Arlbergig vezet. A túraút vonalvezetése a térképen egy sas stilizált sziluettjének felel meg, ahol a fejet a tartományi főváros, Innsbruck körüli körtúra szimbolizálja.


További útvonalak hálózzák be a Kaiserwinkel térségét, valamint a Kitzbüheli- és Tuxi-Alpokat. A sas szárnyai tehát az egész tartományra kiterjednek. Kelet-Tirol felett pedig a „fiatal sas“ tárja ki szárnyait: a Großglockner és a Großvenediger árnyékában igényes magaslati túrák és kényelmes völgytúrák közül válogathatnak a vendégek.

Napsütés és porhó – két dolog, amivel a téli sportok szerelmesei sohasem tudnak betelni! Szerencsére, a húsvét ünnepével a síszezon még nem ér véget, hála Ausztria tiroli öt gleccserének, a Kaunertalnak, a Pitztalnak, Söldennek, a Stubaitalnak és Hintertuxnak.

E hegyek garanciát jelentenek a napsütés és a megfelelő hómennyiség mellett a jobbnál jobb sípályákra és a fantasztikus bulikra, egészen május közepéig. A május elsejei ünnepségek itt sítalpakon vagy snowboardon zajlanak. Az öt gleccservidék mindegyike bővelkedik kedvezményes ajánlatcsomagokban és vonzó rendezvényekben.



Az ajánlatcsomagok egyike a klasszikus snowboard-verseny Kauerntalben, a „Spring Classics” , vagy a „Pitztali hóünnep". Söldenben már április 30-án sor kerül a strandszezon megnyitójára – legalábbis a legmerészebbek számára. A „Waterslidecontest” bemutatóján vakmerő és akrobatikus gyakorlatokat végrehajtó síugrók bűvölik el az érdeklődő közönséget, akik az ugrások legtöbbjének végén egy 50 méteres medencében landolnak.

Címkék