Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

„Friss levegő”: magyar film oroszországi sikere

Infovilág
A filmet pár nappal a „Spirit of Fire” hanti-manszijszki filmfesztivál premierje előtt vetítették a neves Cinefantom klub vendégeinek. A Fitil mozi 300 fős termében telt ház várta a bemutatót, melyhez tematikus, 8 hasábos újságot is kiadtak. (a képen)

A vetítés előtt és után Kocsis Ágnes rendező és Andrea Roberti forgatókönyvíró vett részt a beszélgetésekben a közönséggel. A majdnem másfél órás eszmecserét a Cinefantom klub rögzítette és honlapján publikálta. A film iránti érdeklődést az is mutatja, hogy a vetítés előtt három orosz televízió-csatorna, a Kultúra, az RTR és a Sztolica TV is készített interjút a rendezővel és forgatókönyvíróval.

A bemutató után több neves filmkritikus és fiatal filmrendező is részt vett a beszélgetésen, köztük Borisz Juhananov színházi rendező elmondta: „Kocsis Ágnes filmje engem magával ragadott, mélyen elgondolkoztatott, mivel ez a történet nemcsak Magyarországon, de akár Oroszországban is jatszódhatott volna. Egyetemes film az emberek egyéni határon túli belső világáról.”

Címkék