Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kiemelkedően gazdag ügetőszilveszter-program – Pillangóból Kincsem Park metrómegálló

Kiemelkedően gazdag ügetőszilveszter-program – Pillangóból Kincsem Park metrómegálló
Infovilág

Évről évre nagy érdeklődés övezi a szilveszteri futamokat, hiszen nemcsak fogadni és nyerni lehet (a jackpot idén kétmillió forintra rúg!), hanem találkozni is sztárokkal, kedvencekkel. A hagyományokhoz híven délután két órakor kezdődik a látványos műsor: a lóversenypálya légterébe berepül egy helikopter – mások között Jordán Tamással, a Nemzeti Színház igazgatójával – és a tiszteletdíjakkal. Ezután Imreh Lajos pilóta egyedülálló show-val kápráztatja el a várhatóan tízezres közönséget.

Négy órakor – két részletben – rendezik meg a színészek, újságírók, sportolók hagyományos hajtását, a Bubik István Emlékversenyt. A nagyszerű színész tiszteletére rendezett versenyen részt vesznek a címvédő Lázár Zoltán mellett Lázár Vilmos, Kőbán Rita (a képen), Fábry Sándor, Piroch Gábor, Székely Zoltán, Martinek János, Epres Attila, Józsa Imre, Kömíves Péter, Sasvári Sándor és Noszály Sándor. A tizenkét ügetőfutamot három galoppfutam követi – a rendezők reményei szerint az idő kegyes lesz, azaz sem a lovak, sem a hajtók, sem a nézők nem dideregnek majd.

A híressségek hajtása mellett köszöntik az év galopp lovát, Star Fury-t. A hároméves sárga mén a második volt a Galopp Derbyben, megnyerte a Kincsem-díjat és a Magyar St. Legert. Dísztakaróval tüntetik ki az év ügetőlovát, Effendit. A két ló díjazása mellett a bajnokok és az ügetőkupát nyert Illetmény tulajdonosa, Hajnal Tibor vehetnek át tiszteletdíjat. A napi főverseny résztvevőit motorosok viszik majd végig a közönség előtt. Az esélyesek között szerepel First King, Bo, valamint 2005 nyertese, Hunter Star. A versenynapot tombola és a nagy francia futam, a Prix de Bourgogne teszi felejthetetlenné.

Az Ügetőszilveszter különleges lovas bemutatóval zárul. Harangozó János lovas íjász és solymász látványos „tűzlovas” bemutatóval, tűzugratással készül. A belépő felnőtteknek ezer, gyerekeknek négyszáz forint. A panoráma étteremben délután kettőtől hajnalig tart a mulatság, a jó hangulatról a Moon River tánczenekar gondoskodik.

Az év utolsó napján tartandó lovas program mai ismertetésén elhangzott: 2007-ben várhatóan rendeződik a magyar lóversenysport helyzete. A kormány elfogadta a privatizációval kapcsolatos programot, és februárban már ki is írják a pályázatot. Farkas Ferenc, a Magyar Lovaregylet elnöke elmondta: jövőre ünnepli a magyar lóversenysport az alapításának 180. évfordulóját. Ugyancsak 2007-ben kerül sor a lóversenypálya közelében lévő Pillangó utcai metrómegálló korszerűsítésére. Felüljáró építését is tervezik, így közvetlenül is megközelíthető lesz a pálya, sőt a megálló új neve Kincsem Park lesz.

Halhatatlanná válik az Ügetőderby nyertese

 

Címkék