Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hiteles tájékoztató oldal az e-kereskedelemről

Hiteles tájékoztató oldal az e-kereskedelemről
Infovilág
Az új oldal hiteles információkat jelenít meg az elektronikus kiskereskedelemmel kapcsolatban. A fogyasztók az internetes vásárlás menetéről, a fizetési lehetőségekről, az esetleges kockázatokról és elkerülésükről, valamint a jogorvoslat módjairól kapnak tájékoztatást. A vállalkozók az elektronikus bolt nyitásához, üzemeltetéséhez kapcsolódó kötelezettségekről informálódhatnak.

A GKM meggyőződése, hogy az elektronikus kereskedelem fejlődésének legfőbb gátja az újfajta babonák széles tárháza. Noha az e-kereskedelemnek egyértelmű előnyei vannak (pl. a csekély fenntartási költségek, ily módon a jóval alacsonyabb vételárak), ám az információhiányból fakadó babonák és a motiváció hiánya érdemi gátjai a fejlődésnek úgy vásárlói, mint eladói oldalon.

Az elektronikus kereskedelem a múlt években egyre növekvő részt „hasít ki” a gazdaságból. 2004-ben az interneten keresztül értékesítő kiskereskedelmi boltok forgalma elérte a 12 milliárd forintot, 2005-ben pedig meghaladta a 19 milliárd forintot. 2006-ban 20 százalékos növekedéssel közel 800-ra nőtt a hazai webáruházak száma. Az előrejelzések szerint az e-kereskedők árbevétele az idén elérheti a 30 milliárd forintot, jövőre pedig akár a 45 milliárdot is. A kereskedelem elektronikus formája azonban még bőséges tartalékokat rejt magában.

Az oldal hozzáférhető a GKM honlapjáról www.gkm.gov.hu és a www.elker.hu címről.

Címkék