Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyert a szerzői jogvédők tananyaga az eFestivalon

Infovilág


A Másik oldal című multimédiás képregényt az ASVA és a ProArt kezdeményezésére az Eduweb Multimédia Zrt. készítette az Art-7 Művészeti Stúdió közreműködésével, melyen keresztül a középiskolásokkal ismertetik meg a szerzői jog fontosságát a Sulinet oldalán keresztül. A szeptemberi indulás óta eddig közel harmincezer látogatója volt a tananyagnak a Sulinet oldalán.

A képregényben egy amatőr rockzenekar, a Tundrastorm életét követhetjük nyomon az első iskolai koncerttől egészen saját lemezük megjelenéséig. A történet megismerése közben szinte észrevétlenül elsajátíthatjuk a szerzői jog legfontosabb kérdéseit, így arra is választ kaphatunk, milyen eszközökkel szolgálja a szerzői jog az alkotások születését, a szerzők elismerését, a zenék, filmek, versek közönséghez való eljutását.

Az eFestival-t a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) immár hatodik alkalommal szervezte hat különböző kategóriában:
- eLearnig kategória
- Elektronikus kereskedelmi kategória
- Közérdekű információ szolgáltatás
- Tematikus információs szakportálok
- A magyar kulturális örökség digitális megőrzése/eTudomány kategória
- Mindennapjaink informatikája kategória

A helyezések nagy jelentőségűek, hiszen a MATISZ a nyertes legjobbak közül választja ki azokat a pályaműveket, melyeket az Európai Multimédia Fórum Kiválóság a Multimédiában Díjra, valamint a World Summit Award-ra ajánl.

Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítványt, az ASVA-t www.asva.hu azzal a céllal alapították 1992-ben, hogy védje az audiovizuális művek szerzői jogait és fellépjen a filmek, videokazetták, DVD-k, videó CD-k, interaktív játékok illegális másolása, terjesztése és letöltése, valamint a kábeltelevíziós jellopás ellen. Az alapítvány támogatóihoz csatlakozott többek között: Magyar Mozgókép Közalapítvány, Magyar Filmforgalmazók Egyesülete, Magyar Videó Kiadók Egyesülete, és a két egyesület tagvállalatai, az Antenna Hungária, továbbá kábeltelevíziós műsorkészítők, valamint interaktív játékforgalmazók. Társszervezete a hét legnagyobb amerikai filmstúdió érdekvédelmi szervezete, az MPA. Az ASVA együttműködik többek között az ORFK-val és VPOP-vel, valamint egyéb érdekvédelmi szervezetekkel.

További információ: http://szerzoijog.sulinet.hu és www.matisz.hu

Címkék