Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hírességek a kamera másik oldalán

Infovilág
Ma délelőtt nyílt meg a Nemzeti Táncszínház (Budai Vár, Színház utca 1-3.) galériájában, és december 3-ig tekinthetők meg a hírességek fotográfiái. Közülük jó néhányan mindennapos ismerőseink: velük eddig is megosztottuk a hétköznapjainkat, ám mindeddig csak a kamera másik oldalán láttuk őket. Most arról győződhetünk meg, hogy fotósként is megállják a helyüket. Civilként időről időre fényképezőgépet fognak, hogy képekben rögzítsék élményeiket, az őket körülvevő világ által keltett érzéseiket, s fotópapíron vagy a számítógép memóriájában konzerválják s tegyék mások számára is láthatóvá az emlékeiket.

Pálffy István, az m1 hírműsorának vezetője így vallott erről: „Az, hogy Magyarország szép ország, ahová jöhetnek turisták, kevés, hogyha nem tudjuk ezt kommunikálni. Szükség van arra, hogy tudassuk másokkal is, milyen értékeink, milyen kulturális hagyományaink vannak, és hogy azok miképp élnek az emberekben. Ha pedig nem élnek, akkor egy üres mező leszünk, ahol éppen csak szép virágok nőnek, ám ott nem érzi magát jól az ember, ha másra is vágyik. Tehát az a lényeg, hogy egy olyan kapcsolatot szeretnék létrehozni emberek, kultúrák és értékek között, ahol úgy érzem, megtaláltam a helyemet. Ismerem a viszonyítási pontokat és szeretném, ha a partnereim az idegenben, szomszédságban vagy távoli vidékeken rajtam keresztül egymásra találnának.”

A kiállító fotóssztárok: Pálffy István, Erős Antónia, Veres Zoltán, Katona Klári (a képen), Presser Gábor, László Árpád, Kolovratnik Krisztián, Szalay-Berzevizcy Attila, Lőrincz L. László

Címkék