Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Logitech-újdonság: egyszerűen összeszerelhető, összecsukható noteszgépállvány beépített billentyűzettel

Logitech-újdonság: egyszerűen összeszerelhető, összecsukható noteszgépállvány beépített billentyűzettel
Infovilág
Gyakran a kényelem rovására megy a hordozható gépek kompakt kialakítása: a beépített billentyűzetek sokszor idegennek tetsző elosztású, sűrűn elhelyezett gombjain a gépelés igen kellemetlen kéztartást követel, és az alacsonyan lévő képernyőre sem jó érzés hosszú ideig lefelé tekinteni. A Logitech Alto e problémákat egyszerűen és frappánsan oldja meg. A könyvszerűen kinyitható Alto egyik oldalán egy teljes, szabványos billentyűzetet találunk, a másikon pedig egy döntött lapos felületet a laptop elhelyezésére. Az Alto-billentyűzet használata pontosan olyan, mint amihez az asztali számítógépeknél hozzászoktunk: teljes numerikus billentyűzet, multimédia vezérlőgombok és szabványos gombkiosztás. Az egyszerűen összeállítható platform a képernyőt szemmagasságba emeli, így ideális távolságra helyezve azt a felhasználótól.

A Logitech Alto bármilyen asztalfelületen jól használható, és 30 másodperc alatt összeszerelhető. A laptop gépet egyszerűen csak rátesszük az állványra, és bedugjuk az USB-kábelt. Eltenni is ugyanilyen könnyű: az állványt összecsukva, félbe hajtva egészen kicsi, mindössze 23,7×42,8×3,6 cm helyet foglal.

A Logitech Alto állvány az ember kezét is távol tartja a laptop gép melegétől. A GfK által nemrégiben, a Logitech vállalattal együttműködésben végzett felmérés szerint az Egyesült Államokban megkérdezett 1000 laptophasználó fele úgy gondolta, hogy a hordozható gépek által termelt hő sok kellemetlenség forrása. Az ember csuklójának megóvására az Alto-állvány billentyűzetének alján puha tenyértámasz található.

A dokkolóállomásokkal ellentétben, a Logitech Altoja noteszgép-márkával kompatibilis. Mivel különféle számítógépekhez is alkalmazkodni tud, így a család több tagja akár felváltva is használhatja. Beépített billentyűzete USB-csatolón kapcsolódik a számítógéphez, ezért az Alto a Windows-alapú gépek jórészével együttműködik. Felfüggesztése legfeljebb 4 kilogramm tömegű gépekre van méretezve, amibe a manapság kapható legtöbb laptop beletartozik. – Az Alto várhatóan decembertől lesz kapható Európában; javasolt fogyasztói ára száz euró.

Címkék