Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Összefogás az életminőség javításáért – holnaptól: országos könyvtári napok

Összefogás az életminőség javításáért – holnaptól: országos könyvtári napok
Infovilág
Az együttműködők kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni és csoportos tanulóhelyek létesítésére a könyvtárakban, az e-ügyintézés minél szélesebb körű elterjesztésére, az egészséges életmód megalapozásával foglalkozó információs anyagok elérhetőségére, a közösségi együttlét tereinek és szolgáltatásainak fejlesztésére, valamint az akadálytalan környezet kialakítására.

A megállapodás aláírása egyben az „Összefogás” országos könyvtári napok rendezvénysorozatának első programja. Az évtizedes hagyományokkal rendelkező, több száz könyvtár részvételével zajló könyvtári napokat az ország hét térségében, kiemelt helyszíneken rendezik meg október 4–14. között. A programszervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a könyvtárak a helyi társadalom olyan közösségi, információs és kultúraközvetítő intézményei, amelyek összefogással az emberek életminőségét javító szolgáltatások sokaságát képesek nyújtani.

A tudás, a megújulás, a játékosság, az egészség, az információs társadalom, az esélyteremtés, a társadalom és a kultúra az idén az „Összefogás” programsorozat kiemelt témái, amelyekről az érdeklődő könyvtárosok Budapesten, Veszprémben, Nyíregyházán, Egerben, Szombathelyen, Szolnokon, Kecskeméten és Szekszárdon tájékozódhatnak.

Bővebben: http://osszefogas.kjmk.hu

Címkék