Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Színházi előadássá bővül az idei Ajándékkoncert – a Dóm téri előadások után ingyenes éjszakai térzenei koncertekkel is várják az érdeklődőket

Infovilág
A kortárs táncprodukcióval kiegészült programot a korábbi évekhez képest még nagyobb érdeklődés kíséri: az ingyenes koncertre előzetesen lefoglalható jegyek elfogytak, ám a szervezők szeretettel várnak mindenkit a Dóm térre, a nézőtér mellé az augusztus 10-én 21 órakor kezdődő hangversenyre.

Műsoron Mozart és Bartók Béla művei szerepelnek, az Ajándékkoncertet a Szegedi Kortárs Balett előadása zárja. A fesztivál az Ajándékkoncerten túl további, térítés nélkül látogatható programot kínál a látogatóknak: a Dóm téri előadásokat követően hangulatos térzenei koncertekkel várja a vendégeket a nézőtér mögötti Óra-teraszon.

Huszonnégyzren élvezték a Rudolf teltházas előadásait

A július 28-i szabadtéri világpremiert követően további öt alkalommal volt látható a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Vereinigte Bühnen Wien és a Budapesti Operettszínház koprodukciós előadása, a Rudolf. A fesztivál sikerdarabja, a tragikus sorsú főherceg életét bemutató musical előadásait óriási várakozás előzte meg, már hónapokkal ezelőtt az összes jegy elkelt. A teltházas előadások és a nézői visszajelzések alapján a musicalrajongók idén is egy páratlan produkció részesei lehettek Szegeden.

Sztárfellépő a János Vitéz előadásain: a Szegedi Vadaspark csacsija vendégszerepel a népszerű daljátékban

A Szegedi Vadaspark lakója, a dél-alföldi parasztudvarban élő Matild szamár kap szerepet a Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében látható János Vitéz idei előadásain. A társaihoz képest kevésbé önfejű, nyugodt csacsit felkészítik a szerepre, csinosítják, pucolják, hogy minél nagyobb sikerrel játsszon az Újszegedi Szabadtéri Színpad előadásain. A szamárkanca még nem szerepelt színházi darabban, de a szervezők szerint a rutinos jószág üde színfoltja lesz a daljáték előadásainak. A János Vitéz előadásai: augusztus 11., 12., 13.

Bánk bán különvonat az augusztus 20-i előadás után

Soha nem látott turisztikai érdeklődés középpontjává vált Szeged augusztusban. A Bánk bán előadásai, valamint a kezdődő Kajak-Kenu VB miatt már nemcsak a városban, hanem a környező falvakban sem lehet szobát foglalni. A fesztivál vezetésének célja, hogy minél gördülékenyebbé tegye a látogatók hazajutását, biztosítsa az előadások maradéktalan élvezetét, így az idei évad fő produkciója, a Bánk bán augusztus 20-i ünnepi előadását követően különvonatot indít Szegedről Budapestre. Az előadást követően a Dóm tértől a szegedi Nagyállomásig meghosszabbított menetrend szerint közlekedő villamossal lehet majd eljutni.

Címkék