Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Adlerweg: a Sas-túraútvonal Tirolban

Adlerweg: a Sas-túraútvonal Tirolban
Infovilág
A fő útvonal mentén – amely egy sas kiterjesztett szárnyaihoz hasonlít – 31 szakaszban, kereken 23 000 méter magasságkülönbséget tehetnek meg a túrázók. Kedvelt és egyedülállóan szép szakaszok vezetnek a Kitzbüheli, Zillertali és Tuxi Alpokon keresztül. Kelet-Tirolban a „sasfióka" túraszakasz is ismert és kedvelt. A túraútvonal Alsó-Tirolból, St. Johannból indul el. Az első szakasz a Császári-hegység vonulatai mellett halad, majd a Brandenberg, Rofan, Karwendel, Lechtal Alpokon keresztül egészen St. Anton am Arlbergig vezet.

Kelet Tirolban a „sasfióka" útvonal a Hohe Tauern nemzeti parkon keresztül a Virhen és tovább a Klaser völgyig halad. Az útvonalat tulajdonképpen mindenhol egy-egy sas-szimbólummal jelölték meg. Csak kevés szakaszt tartottak fenn a szervezők tapasztalt alpinisták részére, az út nagy részét a hobby túrázók is élvezhetik.

Kelet-Tirolban, Vergen, valamint Kalser-völgyben külön szakaszok állnak a profi hegymászók rendelkezésére. Minden szakasznak megvan a különlegessége és csúcspontja. A kirándulók számára mindezek további élményeket kínálnak. A Sas-túraútvonal szakaszait témakörökre osztották fel, ekként közelebbről is megismerhető Tirol tartomány kultúrája és történelme.

Túracsomag-ajánlatok: www.tirol.at/hu.
A Sas-túraútvonal szakaszleírása, ötletek a www.adlerweg.tirol.at címen (letölthető angolul és németül).

Címkék