Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Üzleti modellek a közszférának – milliárdos árbevételt ért el a HostLogic

Infovilág
A hazai közszféra jól érezhető lemaradásban van az üzleti életben bevált modellek hasznosítása területén, ezért kézenfekvő, hogy az önkormányzatok is hatékonyabban gazdálkodjanak. A HostLogic júniusban készül el az önkormányzatoknak szánt SAP-csomaggal, így a cég már nemcsak a kis- és nagykereskedelmi vállalkozásoknak, a fogyasztási cikkek gyártóinak és a szolgáltatóknak kínál iparági megoldást. Az államigazgatás hatékonyabbá tételéhez az uniós források és a politikai szándék adhatnak lendületet, amelyhez a vállalatirányítási rendszerek hozzá tudnak járulni. Csak ez teremtheti meg ugyanis azt a keretet, amellyel az elektronikus ügyintézés, költség-optimalizálás, takarékosság stb. megoldható.

Európában mind a gazdasági, mind a közszférában megfigyelhető, hogy a humánerőforrás-gazdálkodás területén HR-központosítás zajlik – mondta el Molnár György, a cég HR-üzletágának vezetője. A HostLogic a Smart HR rendszert azért fejlesztette ki, mert az SAP-ban megtalálható modulokra (mint amilyen például az e-learning vagy a központosított munkaerő-nyilvántartás) a közepes vállalatoknak és a közszférának is szüksége van. Magyarországon a közigazgatásnak jelentős a lemaradása: az oktatási intézményeknél, vagy önkormányzatoknál még régiószintű központ sincs, minden intézmény saját bérszámfejtést végez.

A magyarországi CRM-piac idén tízmilliárd forint körül alakul, s a piackutató intézetek szerint évente tíz százalékos növekedést produkál. A kis- és középvállalati ágazat ebből harminc százalékkal részesedik. Jelenleg az autóipari és -kereskedelmi, az FMCG és a médiaágazatból mutatkozik igény. A médiapiacon a tartalom és a hirdetési felületek értékesítésében óriási a verseny, így itt különösen igaz az a törekvés, hogy egyetlen üzleti lehetőség se maradjon kihasználatlanul. A vállalatok felismerték, hogy az eladásban és a marketingben általában uralkodó káoszt rendbe kell tenni, amelyhez a CRM-rendszer lehet a kulcs.

A kkv-k a gazdálkodásuk javításában két tényezőt tartanak fontosnak: teljes lefedettséget és iparági szaktudást igényelnek a vállalatirányítási rendszertől. Így ez a szegmens már Magyarországon is a komolyabb ERP-rendszerket igényli, azonban nehezen tudja megfizetni – mondta Molnár Attila, az ERP-üzletág vezetője. A cég úgy akar ezen segíteni, hogy ASP-keretében, hosszú távú konstrukcióban is hozzáférhetővé tette az SAP megoldáscsomagjait. Ezzel azok a magyar vállalatok is hozzájuthatnak a működésüket támogató informatikai rendszerhez, amelyeknek nem tudnák azt megvásárolni. További lehetőséggel kecsegtet az eu-s források bevonása is.

További információ: www.hostlogic.hu

Címkék