Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Henkel Art.Award 2006: 28 országra szóló fotoművészeti díj

Infovilág
A Henkel Art.Award-ot a kortárs képzőművészet három területén – rajz, fotográfia, formatervezés – hirdetik meg, évente mindig más-más műfajban. A megmérettetésben Közép-Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia 28 országának pályázói vehetnek részt. Az 5000 eurós pénzjutalom mellett a nyertes lehetőséget kap arra is, hogy hazájában kiállítást rendezzen, valamint részt vegyen a nemzetközi zsűri által kiválasztott többi jelölttel együtt a bécsi közös kiállításon. A program együttműködő partnere az idén is a KulturKontakt Austria, amely több mint 10 éve szervez művészeti rendezvényeket a térségben.

A pályázaton 2000 után készült, legföljebb A3 méretű, fotóművészeti eredeti alkotással, illetve reprodukcióval lehet részt venni, az elektronikus forma nem megengedett. A versenyzők június 23-ig adhatják be pályázatukat. A részletekről és a feltételekről a szervezéssel megbízott Hochegger|Com ügynökségnél Ferenci Dominika ad felvilágosítást a budapesti 319 15 74 vezetékes, vagy a 06 20 333 99 69 mobil telefonszámon.

A pályázati felhívás teljes szövege és a jelentkezési lap letölthető a www.hochegger.hu és a www.henkel.hu címről.

Ha egy országból ötnél többen jelentkeznek, akkor neves szakemberekből álló helyi zsűri választja ki a pályázók közül azokat, akik bejutnak az őszi, bécsi, nemzetközi döntőbe.

A Henkel Art.Award a múlt években rangos művészeti díjjá ért. A díjazott művészek ismertsége nőtt, számos nemzetközi kiállításon szerepeltek. Tavaly Magyarországról 32 művész adott be pályázatot. A döntőbe továbbjutott öt magyar művész pályaműveiből készült összeállítás megtekinthető a www.henkel.hu honlapon.

Címkék