Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Online szerződéskötés – Magyarországon elsőként: lakáskassza-szolgáltatás az [origo] hírportálon

Online szerződéskötés – Magyarországon elsőként: lakáskassza-szolgáltatás az [origo] hírportálon
Infovilág
A most kezdődő online lakáskassza-szolgáltatással a T-Online kényelmesebbé kívánja tenni az internetezők életét – hangsúlyozta újságírók előtt Simó György. A T-Online Magyarország Zrt. Vezérigazgatója szerint az internet térhódítása magával hozza azoknak a szolgáltatásoknak a megjelenését a világhálón, amelyek az életünk könnyebbé tételét szolgálják.

A Fundamenta-Lakáskassza Rt. az év végéig mintegy ezer szerződés megkötésére számít. Gergely Károly elnök-vezérigazgató bejelentette: az internetes oldalon mind a négy futamidejű Fundamenta módozat elérhető. Ezek befektetési szempontból is előnyösek, mert a magas állami támogatás és a Fundamenta által fizetett kamat jó hozamot biztosít. A szolgáltatás előnye, hogy a leendő ügyfelek az interneten keresztül megtervezhetik, hogyan finanszírozzák lakásukkal kapcsolatos terveiket, és tíz perc alatt megköthetik lakástakarék-szerződésüket.

Az online igénylés menüpontra kattintva először kalkulátor segítségével kiszámolhatják, mely módozat felel meg nekik, majd egy elektronikus adatlapot kell kitölteniük. Az igénylést a számlanyitási díj befizetése követi, amelyet háromféleképpen tehetnek meg: bankkártyával elektronikus formában, átutalási megbízással, vagy futár útján. Az ügyfélnek a szerződés aláírása miatt nem kell felkeresnie a pénzintézetet, a kitöltött és kinyomtatott szerződést előre egyeztetett időpontban egy futár kiszállítja a részére.

A lakás-előtakarékosság az egyetlen olyan államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség, amelyet mindenki – kor, családi állapot, jövedelem megkötöttség nélkül – igénybe vehet. A partnerek az online szolgáltatás indításával az internetezők egyre szélesebb táborát, közülük is elsősorban a városi és fővárosi fiatalokat, középkorúakat kívánják elérni. A konstrukció mindazok számára előnyös, akik számára egyszerűbb, praktikusabb, azaz kényelmesebb és gyorsabb az internet segítségével intézni a pénzügyeiket.

A Fundamenta-Lakáskassza Rt. három éve működik jelenlegi formájában. A társaság többségi tulajdonosa a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, Európa legnagyobb lakás-takarékpénztára, amely a világ számos országában alapított sikeres leányvállalatot, így Csehországban, Szlovákiában, Romániában, sőt Kínában is. A Fundamenta-Lakáskassza 2006 januárjában csaknem 500 ezer betétszámlát kezelt 544 milliárd forint szerződéses összegben, és már több mint 130 ezer ügyfele érte el a kiutalást, azaz vehette fel megtakarítását és a kedvező kamatozású lakáshitelt.

További információ: lakaskassza.origo.hu/index.html

Címkék