Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az egészségmegőrzés jegyében: megújult ízzel hódít a Coca-Cola

Az egészségmegőrzés jegyében: megújult ízzel hódít a Coca-Cola
Infovilág

Évszázada listavezető a nem alkohol tartalmú, szénszavas üdítőitalok piacán a Coca-Cola. Ám az idők folyamán a fogyasztási szokásokban akkora változás ment végbe, hogy a cég vezetésének számolnia kellett a módosult igényekkel. Az egészségtudatos szemlélet térhódításával a fogyasztók mindinkább a csökkentett energiatartalmú, illetve kalóriát nem tartalmazó cikkeket keresik.

A megújult könnyű Coca-Cola összetétele az eddigieknél jobban hasonlít az eredeti Coca-Cola ízére, a fogyasztóknak azonban nem kell aggódniuk a bevitt energia mennyisége miatt, mert az új Coca-Cola light cukormentes, és mindössze 0,2 kalóriát tartalmaz.

Népegészségügyi felmérések ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar társadalom elhízott, nem táplálkozik eléggé változatosan, kevés friss zöldséget és gyümölcsöt eszik. A helyes életmód mellett különösen fontos az elegendő folyadékbevitel, ám a túlcukrozott szörpök és a sokszor rossz minőségű ivóvíz helyett szükség lenne megfelelő mennyiségű ásványi sókkal és legfeljebb természetes édesítő szerekkel dúsított italok fogyasztása – mondta Rábenspeck Réka dietetikus az új üdítőital ma délelőtti bemutatóján.

E követelménynek igyekszik megfelelni az új Coca-Cola light, amely – főként a fiatalok körében – a játékos, városi életvitelt jelképezi. A megújult ízélményhez teljesen megreformált külső megjelenés is párosult. Különleges, kifejezetten erre a célra létrehozott, művészi 0,15 literes, dobozos változatban is „életre kel”, és széleskörű kóstoltatáson keresztül kerül a fogyasztóhoz. „A következő hónapokban mintegy másfélmillió, négy fokra hűtött üdítőt osztanak majd ki a vállalat által megbízott hostessek közlekedési csomópontoknál, koncerteken, fesztiválokon, bevásárló központoknál, és egyéb forgalmas helyeken” – jelentette be Karvalics Attila, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs igazgatója.

A megújulás azonban nem csak az összetevőkben és a megjelenésben, hanem reklámfilmekben is nyomon követhető. Az áprilistól látható ötrészes sorozatot egy kávézóban forgatták, és a helyszínen tartózkodó öt vendég, illetve a felszolgáló monológjait és cselekedeteit ábrázolja humoros fordulatokkal átszőve.

Az amerikai anyacég már 1982-ben bevezette a Coca-Cola light-ot az Egyesült Államokban, és az azonnal piacvezetővé vált. A cég fejlesztői most megalkották a Coca-Cola light új ízformuláját, izgalmas választási lehetőséget nyújtva azoknak, akiknek egyaránt fontos az íz és a cukormentesség. Magyarországon egyébként 1992-től forgalmazza a vállalat a Coca-Cola light-ot.

További információ: www.coca-cola.hu

A Coca-Cola élenjár a környezetkímélő technológiák alkalmazásában is.

Címkék