Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egység a sokféleségben -- fiatalok húsvéti szemináriuma

Infovilág


A YEN idei húsvéti szemináriumán, amely a „Magyarország mint soknemzetiségű ország” témát dolgozza fel, a YEN magyarországi és európai tagszervezeteinek mintegy 120 tagja vesz részt. A szeminárium célja, hogy a kisebbséghez tartozó fiatalok számára az aktív kisebbségpolitikai részvétel különféle formáit közvetítse, növelje a fiatalok és tagszervezeteik aktivitását, döntéshozatali részvételét, valamint, hogy rávilágítson a kisebbségek európai érdekképviseletének fontosságára. A húsvéti szeminárium lehetőséget ad az Európában élő kisebbségek fiataljainak találkozására, tapasztalatainak cseréjére.

A szeminárium hat munkacsoportjában dolgoznak majd a résztvevők, akik tartalmilag és módszertanilag közelítik meg a találkozó központi témáját: „Egység a sokféleségben”. A magyarországi parlamenti és helyihatósági választások évében a szeminárium a soknemzetiségű Magyarország kisebbségi politikáját és annak alkalmazását tárgyalja, valamint ösztönözni szeretné a kisebbségekhez tartozó fiatalokat a részvételre a kisebbségi önkormányzati választásokon. A szemináriumi hét lehetőséget teremt a kisebbségi ifjúsági szervezetek helyi, országos, valamint európai szintű együttműködésére, továbbá megvitatja, a hasonló szervezetek hogyan tudják magukat és érdekeiket a többségi társadalomban, illetve a társadalommal szemben érvényesíteni.

A YEN húsvéti szemináriuma az „Egység a sokféleségben” európai mottójával fontos szerepet tölt be az európai integrációs folyamatokban, valamint az európai civil társadalom felépítésében.

Címkék