Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

2000 szénabálával segíti az árvíz elleni védekezést a Budapest Airport

Infovilág


„A szénabálákból vadetetőket hozunk létre, melyekkel a kritikus helyzetben lévő gemenci vadállomány túlélési esélyei nőnek meg – mondta Benkovics Zoltán dandártábornok, a Fővárosi Polgári Védelem vezetője. -- A vadetetőkre nagy szükség van, mert a víz mindent elborított, s nincs elegendő élelem az erdőben.”

A szénabálákat a ferihegyi repülőtéren lekaszált fűből állította össze a Budapest Airport. A repülőtér 1560 hektáros területének több mint felét, mintegy 860 hektárt füves kaszáló adja.

„Bámulatos, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a levágott fű segíteni tud az élővilág védelmében. Nagyon örülünk, hogy szénabáláinkkal támogatni tudjuk az árvízi védekezést” – mondta Stewart Wingate, a Budapest Airport Zrt. kijelölt vezérigazgatója.

Nem előzmények nélküli a ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság árvízvédelmi szerepvállalása. A 2002-i tiszai árvíz idején a repülőtér alkalmazottai, a minibusz-sofőrök és a reptéri polgár védelem munkatársai több kamionnyi ruhát, bútort és egyéb árut gyűjtöttek össze az árvíz károsultjainak.

Címkék