Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Zöld úton és két keréken a biztosító – Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006

Zöld úton és két keréken a biztosító – Groupama Mountain Bike Magyar Kupa 2006
Infovilág
A zöld koncepció fókuszában az egészséges, biztonságos életmód elősegítése, a családbarát lakókörnyezet kialakítása, valamint a természet védelme áll. E célkitűzésekhez jól illeszkedik a hazai mountain bike sport pártfogolása. A hosszútávra tervezett együttműködés keretében a kerékpáros szövetségnek lehetősége nyílik a hazai sportág fejlesztésére és fellendítésére. A sportolók gyakrabban versenyezhetnek, felkészülhetnek a pekingi és a londoni olimpiára. A Groupamával kötött megállapodás jól tükrözi mindkét fél célkitűzését és törekvését, amelyben elsőbbséget kap az aktív, egészséges, biztonságos, környezettudatos életmód és a természetvédelme. A biztosító az amatőr futamok nyolc állomásán helyszínenként egy évre szóló Őrangyal balesetbiztosítást ajánl fel, amelyet a futamokon induló családok között sorsolnak ki.

A megállapodás aláírása alkalmából Bodor Ádám, a GKM kerékpárügyi miniszteri biztosa felhívta a figyelmet arra, hogy külföldön a lakosság nagyobb aránya biciklizik. Szerencsére Magyarországon is emelkedőben van a kétkerekű jármű népszerűsége: egyre többen pattannak nyeregbe rekreációs, turisztikai, sport- vagy közlekedési célzattal. A politikus, aki maga is űzi mountain bike-sportot, üdvözölte a magántőke bevonását a kerékpározás népszerűsítésébe, mert „ez a mintaprogram hatékony beruházás, egészségügyi és környezetvédelmi szempontból is”.

François Maresquier, a Groupama Biztosító Rt. vezérigazgatója az INFOVILÁG munkatársának kérdésére elmondta: a „zöld koncepció” részeként öt vidéki helyszínen – Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Egerben és Győrött – egészségnapokat tartanak. Nem orvosi tanácsokat, szűréseket végeznek, hanem változatos sportversenyekkel, jógabemutatóval, tanácsadással népszerűsítik az egészséges életmódot. A városok főterén rendezett programokhoz színpadi műsorok, a gyerekek számára szervezett rajzpályázatok kapcsolódnak. Az első állomás május 6-án Pécsett lesz.

Sipiczki Róbert, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöke azt emelte ki, hogy a biztosítóval kötött együttműködés közös törekvésen alapszik. Azon, hogy „éljünk egészségesen és sportosan, együtt a természettel!” Magyarországon jelenleg hatvan MTB-klub működik és mintegy hatszáz versenyengedélyes versenyző van, a maratoni futamok résztvevőivel együtt pedig csaknem tízezer fő.

További információ: www.mountainbikesport.hu és www.groupama.hu

Címkék