Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egészségvédő tudás – szolárium-szeminárium Budapesten

Infovilág
Csak az tud megfelelően foglalkozni a vendégekkel, aki tisztában van az egyes korosztályok és bőrtípusok kozmetikai igényeivel, a bőr védelmével, illetve pontos javaslatot tud tenni a gépek használatára – hangsúlyozta Chris Schaffer.

Az Australian Gold és a Carribean Gold kozmetikumok gyártójának oktatási szakembere rámutatott: a szoláriumokban dolgozók esetében rendkívül fontos, hogy legalább alapszinten elsajátítsák a szakma határterületeihez tartozó ismereteket is. Az előadó kitért a legújabb kozmetikai fejlesztések hatásaira és hatóanyagaira is. A bőr állapotától és típusától függően ezek a korszerű készítmények akár 30--40 százalékkal növelhetik a barnulás hatékonyságát – mondta Schaffer.

A második előadást Shmid-Keiner, a Német Szoláriumszövetség elnöke tartotta. Egyebek mellett ismertette az első, világméretű epidemiológiai kutatás eredményeit, melyekből kiderül, hogy a szoláriumozás védhet bizonyos rákfajtákkal szemben. Az ibolyántúli fény, ha ésszerűen, csak a javasolt intenzitásban és ideig éri a testet, pozitív hatású. A fény hatására kialakuló D-vitamin ugyanis nagyban csökkenti a mell-, aprosztata- és vastagbélrák kialakulásának esélyét. Ugyanakkor a szakember rámutatott: a túlzásba vitt besugárzás,és a bőr túlterhelése éppúgy káros, mint bármi más, amit túlzásba viszünk.

– A rendezvényt először tavaly, hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg – nyilatkozta Kovács Zinajda, a Hollandimpex Kft .marketing asszisztense. – Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szolárium, mint eszköz és mint szolgáltatás a helyére kerüljön a hazai köztudatban. Ideje, hogy az emberek annak vegyék, ami: nem rákkeltő mumus, nem csodaszer, csak egy jó és kellemes szolgáltatás, ami józan ésszel használva egészséges, és felkészíti bőrünket a nyári napozásra, illetve segít megőrizni napbarnította színünket.

Címkék