Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Üzleti szeminárium – magyar tanácsok amerikai szakembereknek

Infovilág
A New York, Houston és San Francisco városát érintő körút elsődleges célja az volt, hogy a delegáció tagjai – köztük László Csaba, korábbi pénzügyminiszter és Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára – felhívják az amerikai középvállalatok vezetőinek figyelmét a Magyarország nyújtotta üzleti lehetőségekre. A szemináriumok mindhárom városban sikeresen és nagy érdeklődés mellett zajlottak, olyan helyi partnerek támogatásával, mint a magyar főkonzulátus, a New York-i kereskedelmi kamara, a Greater Houston Partnership és a Bankers Club.

Az előadások fókuszában gyakorlati kérdések álltak, például: Milyen a magyar fogyasztó? Hol és milyen kondíciókkal érdemes irodát nyitni Magyarországon? Milyenek a fizetési elvárások az egyes szektorokban? A lépésről-lépésre történő megközelítésben szakemberek adtak értékes információkat a magyar gazdaságról, az üzleti helyzetről és a magyar piacról. A szeminárium témái magukban foglalták az adózási szempontokat, a kockázatkezelést érintő kérdéseket, a magyar fogyasztói-, munkaerő- és ingatlanpiacot valamint a banki és marketing területek aktuális kérdéseit.

A szakértő előadók (Adecco Személyzeti Közvetítő Kft., Allianz Hungária Biztosító Rt., Dresdner Bank Rt., Equis Ingatlantanácsadó Kft., GfK Hungária Piackutató Intézet, KPMG Hungária Kft., McCann Erickson Budapest) a szakmai prezentációkon túl, személyes konzultációk keretében válaszoltak a további, felmerülő kérdésekre.

A prezentációk mellett amerikai befektetők is beszámoltak a Magyarországgal kapcsolatos tapasztalataikról.
A HunSider programot GKM és az ITD Hungary – a magyarországi befektetések elősegítése érdekében – teljes hálózatával támogatja. Amióta 2004-ben elindult a program, az üzleti szemináriumot nyolc európai városban rendezték meg. Idén az a cél, hogy amerikai középvállalkozások számára is hasznos információkkal szolgáljon a magyar piaccal és üzleti környezettel kapcsolatban.

A McCann Erickson Budapest Reklámügynökség tavaly ősszel indított útjára a HunSider rendezvénysorozatot, mely a magyar piacra nyitott, 50-250 főt foglalkoztató középvállalatokat célozza meg. A kezdeményezés hazánknak növekvő külföldi tőkebefektetést és új munkahelyeket ígér.

További információ: www.hunsider.hu

Címkék