Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mobiltelefonálás fillérekért – a németek ragaszkodnak a vezetékeshez

Infovilág
Az összes hívás kilencven százalékát vezetékes készülékről indítják Németországban, holott öt euróért a VodafoneZuhause csomaggal otthonról is használhatják a mobilt – vezetékes díjszabásért. Ennek az a lényege, hogy az ügyfél kap egy SIM-kártyát, útközben a szokásos percdíjakért hívhat, sms-ezhet, otthonról viszont az említett kedvezményes áron. Nincs szó külön alapdíj megfizetéséről, a számlán vezetékes kapcsolási díjakat tüntetnek fel, és nincs is szükség külön, hagyományos telefonszámra. Voltaképpen az egész úgy működik mintha a mobil a vezetékes hálózat része lenne.

Az embereknek persze különfélék a telefonálási szokásaik. Vajon nem „bünteti-e” a sokat beszélőket a német Vodafon társaság? Erre is találtak megoldást: az otthoni korlátlan telefonálás igénybe vételéért pótlólagosan havi 15 eurót kérnek, ám ez a vezetékesbe (beleértve a D-2-öt is) irányuló korlátlan hívásindítást tesz lehetővé. Mind a 29 millió Vodafone-ügyfél fölhívható, s a befizetett pénzért megszakítás nélkül lehet csevegni.

Aki tehát Németországban ezt a megoldást választja, elballag valamelyik vodafonos ügyfélszolgálathoz, és kéri, hogy meghatározott címre „kössék be” az otthoni mobilhasználatot. A lakás, illetve a megadott cím két kilométeres körzetében fog azután működni ez a kedvezményes opció.

A telefontársaság további kedvezménnyel igyekszik fölkelteni az érdeklődést: annak, aki március végéig a VodafoneZuhause mellett dönt, elengedik két hónapra a korlátlan beszélgetésért fizetendő összeget, tehát további harminc eurót takaríthat meg.

Címkék