Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új kutatások az internetbiztonság és a korai vírusriasztás céljából -- a G Data az élre tör

Új kutatások az internetbiztonság és a korai vírusriasztás céljából -- a G Data az élre tör
Infovilág
Megkezdte működését a hollandiai Dordrechtben a G Data IT-Security Lab: a részlegnek az a feladata, hogy vírusriasztó-rendszereket és internetbiztonsági szoftvereket fejlesszen ki.
Gertjan Vroon, a világ egyik legnevesebb vírusszakértője vezeti a német szoftverház, a G Data netbiztonsággal foglalkozó, új kutató részlegét a Rotterdam melletti kisvárosban. A többi között különféle segédletek programozását is elvégzik az infotechnológiai szakemberek. A G Data IT-Security Lab fejlesztéseit kamatoztatják az anyacég termékeiben és a program elért eredményeiről a www.antiviruslab.com honlapon tájékoztatják a nagyközönséget.

Biztonságtechnológiai szempontból a G Data Security termékei a világ legjobb, magas minőségű megoldásai közé tartoznak. Az ismert DoubleScan-technológia, illetve az OutbreakShield jelenleg a leghatékonyabban veszi fel a harcot a világhálón keringő férgekkel. A G Data időközben „kinőtte” a bochumi telephelyet, a vírusokkal szembeni lépéselőny megőrzése végett ezért kellett bővíteni, és a nemzetközi porondra kilépve létrehozni a hollandiai részlegét.

„Azért váltottam a G Data-hoz, mert a német vállalat ütőképes fejlesztő csapatot állított fel, és a cég igen innovatív, a biztonságtechnológiai eredményeket gyorsan és hatékonyan felhasználja termékeiben” – nyilatkozta Gertjan Vroon, aki mindeddig hollandiai és amerikai IT-cégek alkalmazásában állt. Vroon fontos feladatának tartja, hogy előrelépést sikerüljön elérnie az e-mail-vírusok elleni riasztásban, az asztaligép- és a hálózati védelemben.

Első ütemben a dordrechti AntiVirus Research Lab a bochumiakkal együttműködve a www.antiviruslab.com portál megújításán dolgozik. Információs adatbankot hoznak létre, amely részletesen leírja az összes ismert vírust, illetve naprakészen aktualizálják az ismereteket, és útmutatást nyújtanak a G Data termékeinek használatához. A megszerzett kutatási eredmények ismeretében removal-segédleteket fejlesztenek ki, és beszámolókat tesznek közzé a szaksajtóban ezekről.

Akik az AntiVirenKit-felhasználói, kétszeresen is nyerhetnek a G Data új kutatócsoportjának tevékenységén: egyrészt aktuális és hatékony védelemre tehetnek szert a számítógépes vírusokkal, illetve adware-, spyware- és más malware-szemetekkel szemben. Másrészt az eddigieknél sokkal átfogóbb tájékoztatást kapnak a netes kártevőkről.

Címkék