Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Első díjat nyert a Pannon Mobil EKG

Első díjat nyert a Pannon Mobil EKG
Infovilág
Pannon GSM legújabb fejlesztése, a Pannon Mobil EKG a nagy terhelésnek kitett személyek – például sportolók –, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és gazdaságos eszköz. A Pannon Mobil EKG a távdiagnosztikát az egészségügy és sport területén is forradalmasító berendezése hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül.

A Pannon GSM a kutatás-fejlesztést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal végezte el, neves orvos szakértők bevonásával.

A készülék és technológia nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is őket. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, a nagy sebességű mobil adatátvitel pedig gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé.

A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol feldolgozzák őket, s szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Sportolónál az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melynek segítségével az optimális teljesítményt hozhatja ki a versenyzőből, anélkül hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél bővebb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil EKG a veszélyeztetettek felügyeletén kívül fontos megelőző célokat is elláthat, emiatt is nagy az igény iránta rá az egészségügyben. Ekként az idénre tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőségű mind az egészségügy, mind a sport területein.

Címkék