Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. június 2. Az év 154. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739436. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Már működik a nyugdíj-előtakarékossági program a HVB banknál

Infovilág
Az Országgyűlés által a napokban elfogadott nyugdíj-előtakarékossági számlákról szóló törvény lehetővé teszi a lakosság számára, hogy önkéntesen, saját befektetési elképzelésének megfelelően, ellenőrizhető költségek mellett helyezze el a nyugdíj idejére szánt megtakarításait a pénzintézeteknél. A HVB Bank az új lehetőségre válaszolva, elsőként teszi lehetővé a nyugdíj-előtakarékossági program igénybe vételét, így az érdeklődők már közvetlenül a törvény életbe lépését követően megköthetik számlaszerződésüket a HVB országos fiókhálózatában.

Az új megtakarítási lehetőség nemcsak a fiatalok, hanem valamennyi aktív kereső számára ajánlható a nyugdíjas években felhasználható megtakarítás növelésére. A nyugdíj-előtakarékossági programhoz állami támogatás is társul, ami az éves befizetett összeg 30 százaléka, maximum 100 000 Ft, amivel a befektetéseken elért hozam megemelkedik. A nyugdíj-előtakarékossági program rlszeként elhelyezett megtakarítások hozama minden esetben mentesül az árfolyamnyereség adó alól. A nyugdíjcélú megtakarítás e formájának költsége évente mindössze 2000 Ft+0,1 százalék, de maximum 1 százalék. Mivel hosszú távú befektetésről van szó, a kockázat szintje alacsony. A nyugdíj-előtakarékossági program segítségével tehát alacsony költségek mellett, jelentős állami támogatással gondoskodhatunk arról, hogy nyugdíjas éveink anyagi gondoktól mentesek legyenek.

Baranyai Dávid, a HVB Bank lakossági és kisvállalati üzletág értékesítési igazgatóságának ügyvezető igazgatója a szolgáltatás ma délelőtti bemutatásakor hangsúlyozta: a nyugdíj-előtakarékossági program megjelenésével olyan új megtakarítási formával gazdagodnak a nyugdíj-előtakarékoskodók választási lehetőségei, mely eddig sosem látott szabadságot ad a befektetési formák egyéni megválasztásában, s így hozzájárul a lakosság általános pénzügyi ismereteinek bővítéséhez, valamint befektetési tudatosságának és öngondoskodásának fokozásához. További előnyként említette, hogy a nyugdíj-előtakarékossági program nagymértékben képes ösztönözni a hazai tőkepiac fejlődését, a lakosság részvénytartási arányát, s így hosszú távon a magyar középvállalatok tőkéhez jutási esélyeit és tőzsdére lépését is segíti.

A HVB Bank nyugdíj-előtakarékossági programja két részből, egy pénzszámlából és egy értékpapírszámlából áll, nyitásukra az összevont számlaszerződés megkötése után van lehetőség.

Címkék