Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ma délután újabb kétórás sztrájk várható Ferihegyen -- a szakszervezetek esélyt sem adtak az új vezetésnek az érdemi konzultációra

Infovilág

A Budapest Airport vezetése 4,5 százalékos béremelést javasolt és azt kérte a szakszervezetektől, napolják el a tárgyalásokat január közepére, hogy az új vezetés érdemben és felelősen tudjon tárgyalni ezekről a fontos kérdésekről.

A tárgyalásokon részt vett a BAA szakértője is.

Az érdekképviseletek azonban nem adtak elég időt az új vezetésnek. „Nem a dolgozók érdekét szolgálja az, hogy esélyt sem adtak az új vezetésnek elképzeléseik felvázolására.” – mondta Somogyi-Tóth Gábor, a Budapest Airport Rt forgalmi vezérigazgató-helyettese. Holnap 10-kor folytatjuk a tárgyalásokat, abban a reményben, hogy megállapodásra tudunk jutni.

A menedzsment arra kérte a szakszervezeteket, hogy vonják vissza a sztrájkfenyegetést, amíg tartanak a tárgyalások – ezt azonban a szakszervezetek képviselői visszautasították.

A Budapest Airport vezetése mindent megtesz azért, hogy működjék a repülőtér. „Arra kértünk minden dolgozót, hogy ne szüntesse be a munkát. Gondoljanak az utasokra is a karácsonyi ünnepek előtt” – tette hozzá Somogyi-Tóth.

Címkék