Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 11. Az év 132. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739414. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A posta karácsonyi ajándékai - filatéliai csemegék jövőre is

A posta karácsonyi ajándékai - filatéliai csemegék jövőre is
Infovilág
Szivi László vezérigazgató-helyettes elmondta: a Magyar Posta túlteljesíti a törvényben meghatározott kézbesítési időket, a kedvező mutatókat a legnagyobb karácsonyi csúcsforgalomban, az ünnepek előtti napokban is tartani tudja a társaság. A postánál úgy számolnak, hogy a küldeményforgalom várhatóan a karácsony előtti utolsó napokban számottevően megnő, akkor akár 4 millió levél feldolgozását és kézbesítését kell megoldaniuk a postásoknak.

A karácsonyi üdvözlőlapok küldésekor célszerű azzal számolni, hogy normál képeslap esetében két-három napot vehet igénybe a kézbesítés, de ez az idő egy napra rövidül az elsőbbségi különszolgáltatással postára adott küldeményeknél. Az így küldött karácsonyi jókívánságokat már feladást követő másnap olvashatják a cmzettek. A posta azt ígéri, hogy két nap alatt az ország minden településén kiszállítja az ilyenkor zömmel karácsonyi meglepetéseket tartalmazó csomagokat. Mi több, a Kényelem csomagszolgáltatás esetében akár az utolsó napra is hagyható a döntés, hiszen a társaság e szolgáltatás keretében a december 23-án postára adott pakkokat a nagyobb településeken már másnap kézbesíti a címzetteknek. A külföldre szánt küldemények Európában nagy biztonsággal három munkanap alatt érkeznek meg, így azokat legkésőbb december 19-ig adják postára.

A posta vezérigazgató-helyettese felhívta a figyelmet: a sikeres és gyors kézbesítés záloga a pontos irányítószám és cím a küldeményeken, hogy gyorsan feldolgozhassák őket a társaság budaörsi központjában, ahol megerősített szolgálattal készülnek a csúcsforgalomra.

A szombaton nyitva tartó posták december 24-én legfeljebb délig fogadják az ügyfeleket, aznap viszont már csak hírlap- és csomagkézbesítés lesz.

A karácsonyi ünnepekre ismét meglepetéssel készült a posta. Egyre nagyobb sikere van a személyesbélyeg-szolgáltatásnak, mind többen adják postára üdvözlőlapjaikat saját, vagy szerettei arcképét ábrázoló bélyeggel. A társaság az idén is kiadott karácsonyi rajzokkal díszített bélyegeket. A jövő évi filatéliai újdonságok közül figyelmet érdemet a nándorfehérvári csata 550. évfordulója alkalmából májusban megjelenő bélyeg, a Szépművészeti Múzeum centenáriumát köszöntő kisív, valamint az esztergomi bazilika 150. évvel ezelőtti felszentelését és az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóját köszöntő blokk.

Címkék