Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Hertie-Alapítvány új ösztöndíjprogramja

Infovilág
Olyan különösen tehetséges és társadalmilag aktív hallgatók és fiatal tudósok jelentkezhetnek a közép-, illetve dél-európai EU-országokból, továbbá a csatlakozni kívánó Bulgáriából és Romániából, akik germanisztika, politológia, jog, üzemgazdaságtan vagy közgazdaságtan területén tanulnak vagy kutatnak. Az ösztöndíjak két szemesztert ölelnek fel, a doktori és kutatói öszöndíjak sikeres eredmények esetén egy szemeszterrel meghosszabbíthatók.

A jelentkezési feltételek a kiváló szakmai képzettség mellett (amelyet a tanulmányi és kutatói teljesítmények felmutatásával kell igazolni) a németországi tanulmányok formai feltételeinek teljesítése, nagyon jó német nyelvtudás, anyagi rászorultság és társadalmi aktivitás. A jelentkezési határidő (minden évre 2006 és 2008 között) január 31-e, az ösztöndíj az adott év szeptemberében kezdődik.

A jelentkezési lapok az interneten találhatók az alábbi címeken: www.tu-chemnitz.de/international/nach-chemnitz/foerderung/index.php vagy http://web.uni-bamberg.de/zuv/auslandsamt/758.htm. A jelentkezést csak egy egyetemre lehet beküldeni. Az érdeklődők további információkat kérhetnek az egyetemek alábbi e-mail címein: andreas.weihe@zuv.uni-bamberg.de vagy esther.smykalla@iuz.tu-chemnitz.de.

Címkék