Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 11. Az év 132. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739414. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Változatlanul kedvelt úti cél Lengyelország – növekvő idegenforgalmi bevételek

Infovilág


Tavaly 62 millió külföldi érkezett Lengyelországba, és a hagyományos úti célok mellett a vendégek mindinkább megismerik a további kínálatot is. Felfedezik a tengerpartot, a Mazuri tavakat, a gyógy- és wellness-turizmus ajánlatait – hangzott el a Lengyel Idegenforgalmi Képviselet mai, budapesti tájékoztatóján.

„A LOT légitársaság most jelentette be új árait, hogy növelje versenyképességét a fapados járatokkal szemben” – újságolta az iroda igazgatója, dr. Bakonyi Erika. Az egységes díjszabásnak köszönhetően a gépeken már 16 ezer forintért lehet repülni Budapestről bárhová Lengyelországba. Jövő április elsejétől pedig a Volán felújítja sokáig szüneteltetett krakkói buszjáratát.

Magyarországról már eddig is sok látogatóval számolhattak Krakkóban, Zakopánéban, ám honfitársaink nemrég „felfedezték” például Szent Kereszt megyét is. Nemcsak a túrázásra alkalmas táj a csalogató, hanem a magyar vonatkozás is. Ott található az a Szent Kereszt kápolna: I. (Szent) István fia, Imre herceg emlékére emeltek, s amely időközben kedvelt zarándokhellyé vált.

Az idegenforgalom föllendülését Lengyelország a hét végi kirándulások új keletű divatjának is köszönheti. A fapados járatok tizenkét repülőtérre érkeznek, Magyarországról sajnos csak Katowicébe (krakkói transzferrel) és Varsóba közlekednek a Wizz Air járatai. 2005 első félévében a katowicei repülőtéren 850 ezren fordultak meg. Szeptember végig 2,2 millió utas vittek Lengyelországba az olcsó repülőutakat kínáló társaságok.

Az is elhangzott a mai sajtótájékoztatón, hogy Csehországon keresztül érdemes Wrocławot is fölkeresni, oda ingyenes autópálya vezet. Érdemes egyébként megjegyezni, hogy Lengyelországban igen olcsó a taxi.

A tájékoztatás mellett ma lehetőségük nyílt a magyar turisztikai partnereknek megismerkedniük utazási irodák, szállodaláncok, illetve ifjúsági szálláshelyek képviselőivel. A munkamegbeszélésen megbizonyosodhattak róla, hogy valóban igen kedvező árú szállások, programok szerepelnek a kínálatban.

Tizenhat cég küldte el munkatársait, akik prospektusok, CD-k, DVD-k segítségével népszerűsítették az egész országot behálózó ajánlatokat.

További információ:
www.polska-tourist.info.hu

Címkék