Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szliácsi egyeztetés Bristol előtt

Szliácsi egyeztetés Bristol előtt
Infovilág
Két éve, a négy ország uniós csatlakozása előtt kezdődtek meg a területfejlesztési egyeztetések a visegrádi országok között. A fő téma a fejlesztési koncepciók egységes kidolgozása, az álláspontok összehangolása volt.

A mai találkozón a résztvevők közös nyilatkozatot fogadtak el. Rögzítették az egységes fellépés szándékát a jövő héten az angliai Bristolban megrendezendő „Fenntartható közösségek” uniós várospolitikai konferencián. Szükségesnek tartják, hogy az unió 2007–13 közötti költségvetésében az új és a régi tagállamok hasonló elbánásban részesüljenek a területfejlesztési támogatások elosztásában is.

A miniszterek teljes mértékben támogatták azt az uniós törekvést, amely szerint a vidékfejlesztés mellett erősíteni kell a városok szerepét is a regionális politikában, hiszen azok a régiók motorjaivá válnak munkahelyteremtő és kisugárzó, növekedésösztönző szerepükkel.

Tekintve, hogy a régi és az új tagállamok problémákkal küszködnek a lakásügyek területén, a visegrádi négyek hangot adtak véleményüknek: az unió következő költségvetésének vitájában nagyobb hangot kell kapnia a panellakások felújításának, korszerűsítésének, gazdaságosabbá tételének, és az élhető, egészséges lakókörnyezet kialakításának.

Címkék