Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Képes üzenetek már Pannon W@P-ról is

Infovilág
Három évvel ezelőtt vezette be a Pannon GSM a multimédiás (azaz akár mozgó- vagy állóképet, hangot is tartalmazó) üzeneteknek a telefonkészülék típusától független fogadását lehetővé tevő szolgáltatást, az MMS Albumot http://mms.pannongsm.hu. Azóta az új mobilok között csaknem egyeduralkodóvá váltak az MMS-re alkalmas telefonok, ám a bárhonnan elérhető és nagy tárolókapacitással rendelkező album megőrizte létjogosultságát. Éppen ezért a Pannon GSM most további szolgáltatásokkal bővítette a funkcionalitását.

Az albumban tárolt, oda számítógépről vagy mobiltelefonról feltöltött fájlokat például mostantól akár egyetlen üzenetben is egymás után fűzhetik az előfizetők. E lehetőségnek köszönhetően képet, hangot vagy filmrészletet egyaránt tartalmazó „diavetítést” rendezhetnek, amelyet az eddig megszokott módon, e-mailben vagy MMS-ben tovább küldhetnek – az idén október elseje óta akár külföldi hívószámra is.

A mindeddig csak internetes felületen át elérhető szolgáltatás mostantól a PannonW@P-ról is hozzáférhető. Ez könnyebbség azokban az esetekben, ha az előfizető meg szeretné nézni frissen kapott üzenetét, ám nincs a közelben webes hozzáférés, hiszen az ügyfelek közvetlenül a telefonon keresztül (a PannonW@P MMS, E-mail menüpontja alatt elhelyezett albumban) megtekinthetik a beérkező multimédiás üzeneteket.
A frissítés részeként az MMS Albumban tárolt üzenetek csoportosítására is lehetőséget teremtett a mobiltelefon-szolgáltató. A jobban áttekinthető kezelőfelülethez új, mappákra osztott belső felépítés társul, amely lehetővé teszi az MMS-ek tematikus vagy időrend szerinti rendezését. Így nem csupán könnyebben kereshetővé válnak az üzenetek, de online fotóalbumként is használható az MMS Album, ahová a 1746-os hívószámon keresztül akár közvetlenül mobiltelefonról feltölthetők az üzenetek. Ez ráadásul most még gyorsabban megy, mint korábban, hiszen a mobil szélessáv az MMS-forgalomban is érezhető sebességnövekedéssel járt.

Címkék