Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jekatyerinburgban nyitott regionális irodát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet

Jekatyerinburgban nyitott regionális irodát a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet
Infovilág
A megnyitón részt vevő állami küldöttséget Gilyán György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára, a keleti gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért felelős kormánybiztos vezetette.



A iroda megnyitásának célja a magyar-orosz kapcsolatok Moszkva-centrikusságának csökkentése, az orosz kapcsolatok regionális szintű kezelése. A regionális iroda tevékenységi körzete az Uráli Szövetségi Körzet, melynek fejlett nehézipara, bányászata, műszer- és vegyipara lehetővé teszi a magyar szerepvállalást a késztermékek, feldolgozóipari berendezések kivitele mellett a logisztikában és turisztikában.

Rétfalvi György, az ITDH vezérigazgatója kiemelte: "A hazai vállalkozók számára nemcsak méretei és felvevőképessége miatt fontos az orosz piac, hanem a viszonylagos földrajzi közelség mellett, a korábbi gazdasági kapcsolatokból származó helyzeti előnyünket is jól hasznosíthatjuk. Jó alapot adnak a személyes kapcsolatok, termékeink ismertsége, a nyelvismeret, illetve a már meglévő tapasztalataink az üzleti és kulturális szokások területén."

A kiutazott magyar üzletembereknek a Moszkvai Kereskedelmi Képviselet és az ITDH üzleti megbeszéléseket szervezett. Jekatyerinburgban holnap, Cseljabinszkban 17-18-án lesz alkalmuk üzleti konzultációt folytatniuk. Az orosz partnerek elsősorban élelmiszer-feldolgozó-, gép-, vegyi, textil- és élelmiszeripari, valamint idegenforgalmi profilú vállalatokkal szeretnék felvenni a kapcsolatot.

Címkék