Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kiválóan vizsgázott a Pannon GSM Mobil EKG-ja a Bécs-Budapest szupermaratonon

Kiválóan vizsgázott a Pannon GSM Mobil EKG-ja a Bécs-Budapest szupermaratonon
Infovilág
Egy versenyző testére erősítve, vele együtt teljesítette a Bécs-Budapest szupermaratont a Pannon GSM legújabb fejlesztése, a Mobil EKG prototípusa. Ezzel egy évek óta tartó fejlesztési folyamat is célba ért: a nagy terhelésnek kitett személyek – például sportolók –, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét ellátó, rugalmas és gazdaságosan működtethető eszközt várhatóan a jövő év közepén már bárki megveheti.

E fejlesztés nem csupán a mobil adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás stb.) tükrében értelmezi is őket. Ez utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, a nagy sebességű mobil adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé.

A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol feldolgozzák őket, s szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Sportoló esetén az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melynek segítségével az optimális teljesítményre sarkallhatja a versenyzőt anélkül, hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél gazdagabb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos szerepet tölthet be a megelőzésben.

Már most tudható, hogy nagy igény van rá az egészségügyben, így a jövő év közepére tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőségű az egészségügyben és a sportban egyaránt.

Címkék