Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Canon Europe elnyerte az ISO 14001 környezetvédelmi tanúsítványt

Infovilág
A nemzetközi környezetgazdálkodási szabványrendszerként ismert ISO 14000 segítségével kialakítható a környezetgazdálkodási rendszer és a hozzá tartozó audit program. Bár a szervezetek többsége bevezette az ISO 14001-es standardot, a Canon esete annyiban egyedülálló, hogy a Canon Csoport a különböző környezetgazdálkodási rendszerekre vonatkozó különálló bizonyítványok helyett minden üzleti tevékenységre kiterjedő, egységes tanúsítványt szeretne meghonosítani.

Az ISO 14001 jelenti az ISO 14000-es standardok kulcspontját. Egy olyan környezetgazdálkodási ellenőrzési rendszert szab meg, amire bármely harmadik szerv jelölhet egy szervezetet. 1996-ban adták ki az első ilyen szabványt, meghatározva a környezetgazdálkodási rendszerek aktuális előírásait. Olyan környezeti szempontokra vonatkoznak a szabványok, amelyekre az adott szervezet hatással lehet, illetve aminek szabályozásában szerepet vállalhat.

Jövőre a Canon összes európai kereskedelmi képviseleténél és az európai központban is szeretné megvalósítani a környezetgazdálkodási rendszert, 2007 szeptemberére pedig kiterjesztenék az EMBU (fejlődő piacok üzleti ágazata) országaiban is (balti államok, Közel-Kelet és Afrika).

A Canon Europe a japán Canon Inc. cég leányvállalata, amely világviszonylatban vezető szerepet tölt be az egyéni felhasználók és vállalatok számára nyújtott képalkotási és információtechnológiai megoldásokban és az újításokban. A cég a térség 19 országában 11 000 embert foglalkoztat.
Címkék