Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ajándék NOD32 a Magyar Vöröskereszt számítógépein

Ajándék NOD32 a Magyar Vöröskereszt számítógépein
Infovilág
A NOD32-t a Magyar Vöröskereszt Országos Titkárságának teljes számítógép-rendszerére telepítették. „A Vöröskereszt életében létfontosságú a kommunikáció, és ennek megfelelően elengedhetetlen, hogy informatikai rendszereink biztonságban legyenek” – hangsúlyozta Rimóczi Csaba, a szervezet informatikusa. Elmondta még: a kiválasztás első fázisában a Vöröskereszt szakértői számos antivírusgyártó kipróbálható termékét vizsgáztatták.

Az informatikusok olyan hatékony vírusirtó szoftvert kerestek, melyet a szervezet képes megfizetni, ám ára nem megy a minőség rovására. A döntéskor a NOD32 mellett szóló érvek között szerepelt az egyszerű kezelhetőség, a gyorsaság, valamint az is, hogy a rendszer fejlett heurisztikus elemző képességének köszönhetően még az ismeretlen vírusok, valamint a kémprogramok ellen is véd.

„Tapasztalataink nagyon kedvezőek. A NOD32 egyáltalán nem lassítja a rendszereinket és teljes körű védelmet nyújt. Mindenképpen mellette döntöttünk volna, az már csak hab volt a tortán, hogy a rendszert forgalmazó Sicontact Kft. felajánlotta az ingyenes használatot a Magyar Vöröskereszt számára” – mondta Rimóczi Csaba.

Címkék