Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Canon-termékáradat: hordozható fotónyomtatók, digitális fényképezőgépek magyar menűvel

Canon-termékáradat: hordozható fotónyomtatók, digitális fényképezőgépek magyar menűvel
Infovilág
A Selphy CP510, CP710 és DS810 kompakt fotónyomtató-sorozat a Canon otthoni fotónyomtatás melletti elkötelezettségét mutatják (az otthoni fotónyomtatás piaca 2004 és 2005 márciusa között 300%-kal nőtt. )
A Selphy CP710 és Selphy CP510 hőszublimációs nyomtatási eljárást alkalmaz: minden egyes papírra kerülő festékcsepp akár 256 színárnyalatban (intenzitási szintben) jelenhet meg, a hőmennyiség függvényében. Így a Canon hőszublimációs nyomtatói összesen 16,8 millió szín előállítására képesek. A nyomatok legfelső rétegét egy tartós, fényes védőréteg óvja a szennyeződéseitől, a vízcseppektől, ujjlenyomatoktól.



A DS810 a Canon szabadalmazott Fine technológiáját alkalmazza, amely hosszabb nyomtatófejeket, valamint kivételesen magas fúvókaszámot és -sűrűséget állít a tökéletes nyomtatás szolgálatába. E nyomtatófejek rövidebb idő alatt több festéket képesek a médiára juttatni, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatók. A fotók kifakulásának megelőzésére a Selphy DS810 a Canon új ChromaLife100-at alkalmazza: ez a rendszer az eredeti Canon hőszublimációs festékpatronokat és speciális fotópapírjait tartalmazza, amelyeket a Fine nyomtatófejekkel használatra fejlesztettek. Mindkét nyomtatási eljárás szemcsék nélküli, lágy színű nyomatokat eredményez, kiváló színhűséggel és akár 100 évnyi élettartammal.

Digital Ixus i – 2,4-szeres optikai zoommal

Teljesítményét és sikkes külsejét alapul véve a Digital Ixus i 2,4-szeres optikai zoommal bővült, lekerekített formája pedig nagyobb testvérét, a Digital Ixus 750-öt idézi. A kecses és kompakt Digital Ixus i zoom 5,0 megapixeles felbontással és Digic II processzorral áll a magas képminőség, valamint nagysebességű USB 2.0 kapcsolódással a gyorsabb adatátviteli sebesség szolgálatába. A mellékelt dokkolóállomás segítségével könnyen kapcsolódik a számítógéphez, nyomtatóhoz és televízióhoz – ez utóbbi tökéletes a gép által alkotott, modern hatásokkal dúsított diavetítés megtekintésére is. A dokkolóállomás az elektromos hálózatra csatlakoztatva a fényképezőgép akkumulátorát is tölti.



A Digital Ixus i zoom intelligens helyzetérzékelője a fényképezés közbeni elforgatást felismerve, visszajátszáskor automatikusan a megfelelő irányba forgatja a képeket. A szenzor ezen kívül az elforgatás érzékelésekor aktiválja a gép hátulján lévő Func/Set gombot, és amíg álló helyzetben van, ez használható exponáló gombként. Ezzel az opcióval könnyebbé válik a portrémódban készített állóképek fényképezése, hiszen a fotós egyik kezét exponálásra, a másikat pedig a gép egyensúlyának megőrzésére tudja fordítani.

A videófelvétel az 1 GB-os méret-, vagy a 60 perces időbeli korlát eléréséig folyamatos, felvétel közben a digitális zoom használható. A felhasználók választhatnak a VGA és a QVGA minőség (10 vagy 20 képkocka/mp) között, a kompakt videó mód (QQVGA - 15kép/mp) pedig ideális arra, hogy a videókat emailben is egyszerűen elküldhetők legyenek.

PowerShot S80 – magyar menüvel

Az S-sorozatú PowerShot fényképezőgépek új zászlóshajója a 8,0 megapixeles PowerShot S80. A fényképezőgép gazdag felszereltsége 28-100 mm-es f/2.8-5.3 (3,6-szoros) nagy látószögű UA technológiás optikai zoom objektívet, valamint ugyanazt a Digic II processzort tartalmazza, amely a Canon professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépeiben is megtalálható. Emellett egy 2,5 hüvelykes LCD-monitor egészíti ki a gép felszereltségét. A feltűnő, modern váz teszi teljessé a fényképezőgép kompakt megjelenését.



Digitális kompakt fényképezőgépben először található meg az EOS-gépeknél már megismert multifunkciós vezérlőtárcsa, a magyar nyelvű menük és felvételi funkciók gyors beállítására, valamint a megjelenített képek közötti lépkedésre. A fejlett funkciók közé tartozik a valós idejű hisztogram kijelzés, a FlexiZone AF/AE a szabadon mozgatható fókuszponttal valamint manuális élességállítás felülírással, a 21 felvételi mód, a XGA felbontású mozgókép, és az akár 1 GB-os videofelvételek. A jobb kezelhetőséget pedig az újratervezett és új helyre épített módválasztó tárcsa szolgálja.

Az S80-hoz egy széleskörűen használható szoftvercsomagot mellékelnek, amely tartalmazza a Canon böngésző- és képrendező szoftverét, a ZoomBrowser EX 5.5-öt (Windows) és az ImageBrowser 5.5-öt (Mac) is, valamint a PhotoRecord 2.2 nyomtatószoftvert, és a PhotoStitch 3.1 panorámakép készítő programot. A csomag emellett az ArcSoft PhotoStudio képszerkesztő programot is tartalmazza. A PowerShot S80 októbertől kapható a magyarországi piacon.

PowerShot A610, PowerShot A620

A 7,1, illetve 5,0 megapixeles két gép, a PowerShot A620 és a PowerShot A610 egy sor, eddig csak a G-szériás PowerShot gépekben látott csúcstechnológiás tulajdonsággal bír. A Digic II processzor gyors teljesítménye és rugalmassága 4-szeres optikai zoommal kiegészítve magasabb képminőséget szavatol. A kézi, automatikus és speciális felvételi módok változatos képkészítést tesznek lehetővé.
A gépek kihajtható kijelzője 2 hüvelyk átmérőjű; új lehetőségek kínálkoznak az egyéni színbeállításokra, a makrómód segítségével pedig akár 1 cm-ről is lehet fényképezni, VGA-felbontású filmek mindkét modell esetében 30 képkocka/mp sebességgel készülhetnek. Az opcionális tartozékok választéka a széles látószögű- és telekonverterektől a vízálló tokig terjed, segítve a rugalmasabb képkészítést.
Az A620 és az A610 is rendelkezik Print/Share gombbal, amely a gyors nyomtatást és az interneten keresztüli képmegosztás teszi lehetővé, segítségével igazolványkép, valamint filmkép-nyomtatás is lehetséges. A nagysebességű USB 2.0 csatlakozás lehetővé teszi a gyors képfeltöltési adatátvitelt.

A fényképezőgépekhez, képességeik még jobb kihasználására kiegészítők teljes sora választható. Az új LA-DC58F lencse-adapter tervezésekor figyeltek arra, hogy ezekhez a modellekhez is használható legyen. A nagylátószögű WC-DC58N (0,7-szeres) és a tele TC-DC58N (1,75-szörös) konverterek javítják a képkészítés hatékonyságát és megnövelik a fényképezőgépek effektív fókusztávolságát.

A 40 méteres merülési mélységig hatékony WP-DC90 vízálló tok, párásodás-csökkentő dupla üveggel és vakufény-diffúziós lemezzel rendelkezik. A felhajtóerő kompenzálásához különálló toksúlyok (WW-DC1) kaphatók. A gépekhez opcionálisan beszerezhető még többek között az ACK600 AC adapterkészlet, a CBK4-200 akkutöltő készlet négy NiMH ceruza-akkuval, valamint a DCC-300-as puha tok.

Az új gépekhez alapfelszerelésként tartozik az átfogó szoftvercsomag, benne a Canon képnézegető és -nyomtatóprogramjával, a ZoomBrowser EX 5.5 (Windows) vagy ImageBrowser 5.5 (Mac) szoftverrel, az egyszerű nyomtatásra megfelelő PhotoRecord 2.2-vel, valamint a csodálatos panorámaképek készítését felkínáló PhotoStitch 3.1-vel. A csomag tartalmazza még a PhotoStudio programot, az ArcSoft képszerkesztő szoftverét. A két új modell már meg is jelent a hazai szaküzletekben.


Kezdőknek PowerShot A410 – Digic II processzorral

A népszerű PowerShot A400 utódjaként a PowerShot A410 tetszetős új külsőtg kapott, megnövelt teljesítményét pedig a Digic II processzornak, a 3,2-szeres optikai zoomnak és f/2.8 – f/5.1 fényerejének köszönheti. A gép teste kisebb, kompaktabb és strapabíróbb lett. Az 5 pontos AiAF autofókusz-rendszer és a felvételi módok széles választéka miatt a könnyen kezelhető A410 ideális mindazoknak, akik filmesről digitális gépre szeretnének váltani.

Az A410 14 felvételi módja – köztük a 8 előre beállított speciális témamód – még bonyolult fényviszonyok esetén is nagyszerű felvételeket eredményez. A választható módok a portré, éjszakai pillanatfelvétel, gyerekek és állatok, beltéri, lomb, strand, hó és tűzijáték. A kompozíció megalkotásában a fotóst a bekapcsolható segédvonalak segítik, amelyek pontosabb vízszintezést és képkivágást biztosítanak. Az egyéni színbeállítások segítségével felvétel közben is használhatóak az olyan gépbe épített digitális effektusok, mint például a színcsere. Korábban ezeket a hatásokat speciális programokkal lehetett elérni a képek számítógépre másolása után.


Nagyobb felbontás, kibővített szolgáltatások: Digital Ixus 55 és 750



Az új Digital Ixus modellek sokrétű használhatósága ugyanolyan megdöbbentő, mint a fényképezőgépek maguk. Mindegyik gépben Digic II képfeldolgozó processzor és egy nagy, 2,5 hüvelyk átmérőjű LCD-dolgozik. A Digital Ixus 750 7,1 megapixel, a Digital Ixus 55 pedig 5,0 megapixel felbontású, mindkét digitális gép 3-szoros optikai zoommal rendelkezik.

Mindkét Digital Ixusban a Digic II, a Canon híres képfeldolgozó processzora gondoskodik arról, hogy a rögzített képek felbontása és a színek minősége nagyszerű legyen, és a gép összteljesítménye is magas szintű maradjon. A 9 pontos AiAF autofókusz-rendszer automatikusan élességet állít a témára, még akkor is, amikor az nincs a kép középpontjában. Az iSAPS érzékelő rendszerrel a fényképezőgépek elemzik a látott képet és kiválasztják az optimális eredmény eléréséhez szükséges legmegfelelőbb beállításokat. A felhasználó három fénymérési mód közül választhat: kiértékelő, középre súlyozott és szpot, az ISO-érzékenység pedig Auto, 50, 100, 200 vagy 400 értékre állítható. A képek gyors letöltéséhez a Digital Ixus 750 és a Digital Ixus 55 nagysebességű USB 2.0 kimenettel rendelkezik.

A Digital Ixus 750 és a Digital Ixus 55 a lehetséges fotózási szituációk széles körét lefedik a 15, illetve 14 felvételi móddal. Az automatikus, kézi, portré, tájkép és éjszakai pillanatkép módok mellett még témamódok közül is választani lehet, például az új, víz alatti beállítást. Ezzel a móddal teljes mértékben kihasználható az opcionális (WP-DC80) vízalatti tok a Digital Ixus 750, vagy a mindennek ellenálló (AW-DC50) tok a Digital Ixus 55 esetében. A víz alatti mód speciálisan a víz alatti képek készítéséhez állítja be a fehér-egyensúlyt, hogy a lehető leghűbben adja vissza a színeket.

A Digital Ixus 750 és a Digital Ixus 55 jó minőségű VGA videók felvételére is alkalmas – a felhasználók választhatnak a VGA és a QVGA minőség (30 vagy 15 képkocka/mp) között. A felvétel folyamatos, amíg a videó mérete el nem éri az 1 GB-os vagy 60 perces korlátot.

A Canon új Selphy CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 euro centért előállíthatók. A legújabb PictBridge-kompatibilis Pixma nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arcvilágosító opció. A Digital Ixus 750 mellé egy 32 MB, a Digital Ixus 55-höz pedig egy 16 MB méretű Canon SD kártya jár alaptartozékként.

Címkék