Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

PanTel: átszervezés, elbocsátás és új telefon-/internet-díjcsomagok

Infovilág
A nyár elején bejelentett cégegyesítés óta a PanTel Kft. és a Hungarotel Rt. összehangolta üzleti folyamatait, és közös székhelyre költözött. Az együttműködésnek köszönhetően a csoport működése hatékonyabbá vált, kitűnő minőségű és előnyös árú szolgáltatásokat nyújt, még erősebb pozícióra tud szert tenni a vezetékes piacon.

Mivel a múlt évek során a PanTel márkanév széles körű ismertséget szerzett, a vállalatcsoport ezen a néven nyújtja a jövőben országos szolgáltatásait. A koncessziós területeken továbbra is a már bevált Hungarotel márkanevet használja a cég. A Hungarotel üzleti és intézményi ügyfeleit a PanTel veszi át, ez a több lépcsőben megvalósuló folyamat várhatóan 2006 végére zárul le.

A vezetékes távközlési piacon éleződő verseny minden piaci szereplőt az eddiginél hatékonyabb működésre kényszerít. A racionalizálás előkészítése közben a vállalat vezetése megállapodott a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal a szervezet karcsúsításának főbb elemeiről. Ennek értelmében a vállalat új kollektív szerződést dolgoz ki és átalakul a cég szervezeti felépítése is. A mintegy 200 munkavállalót (a csoport dolgozóinak ötödét) érintő ésszerűsítési-karcsúsítási programnak két lépcsője van. Az elsőben a dolgozóknak módjukban áll, hogy saját maguk kezdeményezzék munkaviszonyuk felbontását. A másodikban a cég csak a legszükségesebb mértékben hajt végre létszámcsökkentést. A vállalat súlyt helyez arra, hogy tanácsadással segítse azon dolgozó elhelyezkedését és átképzését, akiktől megválni kényszerül. A cég az elbocsátandók sokéves munkájának elismeréseként a törvényben előírt végkielégítésnek a kétszeresét fizeti ki a hosszú, 5–25 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalóinak.

A korszerűsítés további lépéseként a cégcsoport rövidsesen új termékekkel és igen kedvező árú telefon- és internet-díjcsomagokkal jelenik meg.

Címkék