Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Elsőként kereskedelmi 3G-szolgáltatás a T-Mobile-tól – a meglévő SIM-kártyával és díjcsomagokkal használható a 3G

Elsőként kereskedelmi 3G-szolgáltatás a T-Mobile-tól – a meglévő SIM-kártyával és díjcsomagokkal használható a 3G
Infovilág
A T-Mobile Magyarország Rt. bejelentésével hazánkban is megkezdődött a kereskedelmi 3G-szolgáltatás, és a következő években a harmadik nemzedékű mobilhálózat egyre több előfizető számára kínálja fel a mobil multimédia lehetőségét. A mostani indulást több hónapos zártkörű ügyfélteszt előzte meg, mialatt a folyamatosan épülő-bővülő 3G-hálózatot kiemelt partnerek, vállalati ügyfelek és a vizsgálatra jelentkezők közül kisorsolt érdeklődők használták. A hálózat hangolásában, a problémák megoldásában a teszt részvevőinek tapasztalatai és jelzései segítettek.

A főváros háromnegyedét lefedő új 3G-hálózatot megfelelő mobiltelefonnal kényelmesen, a meglévő díjcsomaggal, külön előfizetés és regisztráció nélkül, a telefonban lévő SIM-kártyával minden T-Mobile-os automatikusan használhatja. Egyedül a videotelefon használata kíván egyszeri és ingyenes bejegyzést.

A 3G szolgáltatás megkezdésével egyidejűleg jelenik meg két új videotelefon, a Sony Ericsson K608i és a kizárólag a T-Mobile előfizetők számára készült Samsung SGH-ZM60 a társaság üzleteiben. A harmadik generációs mobiltelefonokat – kis méretük ellenére – két kamerával látták el, és a multimédiás szolgáltatások teljes körét kínálják. Elérhető velük a mobil tv, valamint a képtelefon mellett 1,3 megapixeles kamerájuknak köszönhetően fényképezésre is használhatók.


VIDEOTELEFON

A T-Mobile új szolgáltatása a videotelefon, amellyel a hívó felek láthatják egymást. A videohívás közben a telefont használók akár környezetüket, az általuk fontosnak tartott eseményt, helyszínt is megmutathatják beszélgető partnerüknek. A videotelefon-szolgáltatást a T-Mobile december 31-ig belföldi előfizetők felhívása esetén ingyen adja ügyfeleinek.

3G T-ZONES WAP-PORTÁL – A KÉPEKTŐL A MULTIMÉDIÁIG

A kereskedelmi szolgáltatáshoz kapcsolódóan a T-Mobile útjára indította a teljes egészében a 3G-re hangolt és a multimédiát – mobil tv, filmek - előtérbe helyező t-zones portálját, amely a társaságnál vásárolt és a jövőben a T-Mobile Magyarország Rt. forgalmazásában kapható minden új 3G-mobillal megtekinthető lesz. A későbbiekben a portálon érhetők majd el a tesztidőszakban már megismert, a Kapcsolat koncerthez vagy a Manchester United–Debrecen Bajnokok Ligája selejtezőhöz hasonló élő mobiltelefonos közvetítések is.

MOBIL TV TELEFONHÍVÁSSAL

A T-Mobile Magyarországon egyedülálló újdonságként a 3G-hálózattal lefedett területeken minden eddiginél egyszerűbben, a 1738-as telefonszám képtelefon-hívásával is elérhetővé tette a mobil tv tartalmakat. A legtöbb 3G-mobilról videohívással nézhető műsorok és a t-zones WAP-portálnak a 3G-hez kapcsolódó tartalmai szeptember 30-ig ingyen tekinthetők meg.

GYORS MOBIL ADATÁTVITEL

A T-Mobile a gyors mobilinternetet használóknak kínálja a GPRS/EDGE és WLAN adatátvitel mellett 3G-n is használható kártyatelefonját. A 3G segítségével jóval gyorsabb és kényelmesebb az elektronikus levelezés, valamint a WAP használata, emellett elérhetővé válnak a legújabb multimédiás tartalmak is. A harmadik generációs hálózat optimális esetben 384 kb/mp sebességű letöltésre és 64 kb/mp feltöltésre ad lehetőséget.

MOBIL ZENEGÉP – 300 EZER JÓ MINŐSÉGŰ ZENESZÁM A KÍNÁLATBAN

A T-Mobile a gyors 3G-hálózat üzembe helyezésével együtt jelentette be teljes zeneszámok letöltésére alkalmas szolgáltatását, a Mobil Zenegépet. A Nokia 6630-as, 6680-as telefonokra telepített – utólagosan a t-zones WAP-portálról is letölthető – kliens segítségével a szerveren tárolt 300 ezer (!) felvétel között könnyedén lehet keresni. A letölthető zeneszámok a számítógépes és hordozható lejátszók esetén megszokott jó minőségben hallgathatók meg. A Mobil Zenegéppel emellett csengőhangok és CD-borítók, képek is megvásárolhatók.

A videotelefon, a mobilinternet és a mobil tv szolgáltatások bemutatói megtekinthetők a T-Mobile 3G honlapján: [url]www.3g.hu[8/url]

Címkék