Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

T-Mobile: bővülő 3G-elérés itthon és külföldön – videótelefonálás a Formula–1 területén is

Infovilág
A T-Mobile budapesti 3G-teszthálózata – a pályázati kiírásban (a Nemzeti hírközlési Hatóság IMT-2000/UMTS rendszerű harmadik generációs mobil rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságáról szóló pályázatáról van szó) foglalt követelményeket jócskán túlteljesítve – augusztus elejére már a fővárosnak csaknem a felén elérhető lesz. A gyorsított ütemű fejlesztés eredményeként a piacvezető mobilcég megháromszorozza a nyár utolsó hónapjára az ügyfélteszt kezdetekor üzemelt 3G-bázisállomásainak a számát.

A lefedett területek növelésén túl a társaság célja, hogy a 3G mind több helyütt beltéren is elérhető legyen, valamint a hálózat hangolásával a lehető legjobb minőséget kínálja a használóknak. A Formula1 versenyek idején a harmadik nemzedékű mobil multimédia, azaz a videotelefon, a mobil tv és a gyors mobilinternet (a 3G-teszt részeként) Budapesten kívül, a Hungaroringen is elérhető.

Az országhatárokon túl szintén mind több helyen használható majd a videotelefon, köszönhetően annak, hogy a 3G-roaming partnerek száma immár 10-re nőtt. Újdonság az is, hogy a T-Mobile teljesen átjárhatóvá tette 3G teszthálózatát. Ennek megfelelően már nemcsak a hazai T-Mobile-osok barangolhatnak és video-telefonálhatnak külföldön, hanem Budapestre látogatva a legtöbb – főként a FreeMove-hoz tartozó – partnerhálózat előfizetője is élhet ezzel a lehetőséggel.

A FreeMove-ot, a világ legnagyobb mobilszövetségét a T-Mobile International, az Orange, a Telefonica-csoport és a TIM hozta létre. A szövetség célja, hogy a nemzetközi barangolásban kínált kedvezményekkel, összehangolt szolgáltatásokkal (pl. GPRS, MMS, 3G, vállalati alkalmazások), közös készülékbeszerzéssel és szoros együttműködéssel előfizetőinek világszerte egyszerű és előnyös mobilhasználatról gondoskodjék.

Címkék