Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Madagaszkár az idény Shrekje

Infovilág
Nagyszerű szórakozás a kicsiknek, de a felnőttek még jobban mulathatnak rajta. Ez a film lesz az idei nyár Shrekje! – összegezte véleményét az egyik legismertebb amerikai kritikus, Joel Siegel. Azonos véleményen van vele a Washington Post tekintélyes ítésze, Ann Hornaday: – A Madagaszkár az animációs családi mozik legszebb hagyományait folytatva a Shrek nyomdokain halad: úgy látszik, mint ami a gyerekeknek készült, ám úgy hangzik, mintha a készítői a felnőttekre is gondoltak volna.

A négynapos ünnepi hétvége adatait még nem összesítették, de a filmet gyártó DreamWorks stúdió becslései szerint a Madagaszkár akár a múlt napok legnézettebb új filmje is lehet a tengerentúlon, több mint 60 millió dolláros bevétellel.

A film természetesen magyar szinkronnal jelenik meg a hazai mozikban. Olyan sztárok kölcsönzik hangjukat a bájosan bumfordi állatszereplőknek, mint []Liptai Claudia, Zámbori Soma, Molnár Levente, Seder Gábor. (Madagascar – hazai bemutató: június 9.)



ÁZSIAI AKCIÓSZTÁR AZ M:I 3-BAN

Nem sok választja el Michelle Yeoh-t attól, hogy leszerződjön egy szerepre a Mission: Impossibe III-ban – jelenti a hongkongi Oriental Daily. A korábban felpörgetett akciófilmekkel és Bond-lányként világsikert arató színésznő természetesen főként harcművészeti tudásának köszönheti, hogy rá gondoltak az M:I 3 producerei, de azt egyelőre nem tudni, hogy a jók vagy a rosszak oldalán aprítja-e majd ellenfeleit.

Az újabb szereplő felkérése jó hír az M:I-sorozat rajongóinak, hiszen a produkció újabb lépéssel került közelebb a megvalósuláshoz. A Tiom Cruise főszereplésével és produceri közreműködésével készülő film forgatását eredetileg már a tavasszal meg akarták kezdeni, de vita támadt a költségvetés körül, és Cruise hol az aktuális rendezővel, hol a forgatókönyvvel volt elégedetlen. (Mission: Impossible III – várható magyarországi bemutató: 2006. június)


LELÉP OTTHONRÓL KEIRA KNIGHTLEY

Los Angelesben vásárol lakást Keira Knightley és barátja, Jamie Dornan – jelenti a FemaleFirst brit női portál. Az angol színésznő azért döntött úgy, hogy tartósan otthagyja a ködös Albiont, mert mostanában annyi amerikai szerepajánlatot kap, hogy nem érné meg neki folyton ingázni szülőhazája és Amerika között. Keira úgy érzi, addig kell ütni a vasat, amíg meleg, tehát gyorsan minél több nagy költségvetésű hollywoodi filmben kell játszania, aztán ha már eléggé nagy sztár lesz, nyugodtan válogathat az ajánlatok között.

Egyébként az egyensúly nem borul fel, mert Brad Pitt a napokban jelentette be, hogy házat vásárol Londonban, nem messze onnan, ahol Madonna lakik, és jövőre otthagyja Los Angelest.

Keira Knightley-t legközelebb a Büszkeség és balítélet című Jane Austen-adaptáció női főszerepében láthatjuk. (Pride and Prejudice – hazai bemutató: október)



LUCAS KIMONDTA AZ ÁMENT AZ INDY 4-RE

Felszállt a füst: George Lucas[] /ivégre jóváhagyta az Indiana Jones 4 forgatókönyvének vázlatát – adja hírül az Empire magazin filmes portálja. A sztorit Jeff Nathanson írta, de Lucas nem rejti véka alá, hogy jó barátja, Steven Spielberg[/ig, aki a filmet rendezi majd, szintén besegített értékes észrevételeivel.

Lucas jóváhagyása azért fontos, mert Harrison Ford[/ig kikötötte: addig nem hajlandó nyilatkozni arról, hogy játszik-e a következő részben, amíg nem látott valamilyen épkézláb történetet. Hamarosan eldől tehát, visszatér-e Ford a híres ostorral.

A rajongók számára már csak az adhat okot a nyugtalanságra, hogy a forgatás kezdetének pontos dátumát még mindig nem tudják kitűzni, mégpedig Spielberg miatt. A rendező jelenleg a legutolsó simításokat végzi Világok harca című szuperprodukcóján, aztán elkészíti az 1972-i müncheni olimpián végrehajtott palesztin terrortámadásról szóló filmjét, majd Abraham Lincoln életét álmodja vászonra. Ha minden jól megy, az Indy 4 forgatását valamikor 2006 második felében tudja elkezdeni. (War of the Worlds – hazai bemutató: 2006. június 29.)

Címkék