Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IT-mentor – az informatikai ágazat, mint munkaadó

IT-mentor – az informatikai ágazat, mint munkaadó
Infovilág
Az EU támogatásával megvalósuló új típusú képzési modell kidolgozásában részt vevő szervezetek együttműködésének alapja az a közös felismerés, hogy az információs társadalom fejlődésével számos olyan munkakör teremtődött/teremtődik, amely helytől függetlenül végezhető, és így megváltozott munkaképességűek és a 45 év feletti korosztály által is teljes értékűen végezhető. A hátrányos helyzetűek azonban kevés eséllyel tudnak egyénileg elhelyezkedni e szakterületen a korszerű informatikai szaktudás hiánya, a munkáltatói oldal érdektelensége, a hiányos informáltság miatt. Partnerségünket úgy alakítottuk ki, hogy erre a problémára a legilletékesebbek dolgozzák ki és teszteljék a megoldásokat – mondták el az IVSZ-nél.

A megváltozott munkaképességű célcsoport foglalkoztatásában több éves tapasztalattal rendelkező Napra Forgó Kht., valamint a foglalkoztatás szempontjából többszörösen hátrányos helyzetű hallássérülteket képviselő HARKE tudatában van a célcsoport munkaerő-piaci napi problémáinak. A legnagyobb hazai informatikai cégeket tömörítő három szervezet, az IVSZ, a MATISZ, a Inforum elegendő véleményformáló erővel rendelkezik az informatikai szervezetek körében, és képes elérni, hogy a megváltozott munkaképességűek és a 45 éven felettiek munkához juttatása az informatikában formálisan is napirendre kerüljön ezen szervezetek humánerőforrás-gazdálkodásában.
A képzési és foglalkoztatási modellben 54 megváltozott munkaképességű, és 45 éven felüli közép-, ill. felsőfokú végzettségű inaktív személy vehet részt. A résztvevők az informatikai ismertek elsajátítása mellett személyiségfejlesztő oktatásban is részesülnek részben távoktatáson, részben személyes konzultáción. A képzést elsajátítók hozzájárulhatnak a világháló közösségi végpontjainak megerősítéséhez, valamint később tanácsadóvá válhatnak.

A képzési modell az önálló munkavégzésre, projektszemlélet elsajátítására szeretné megtanítani a részt vevő csoportot. A képzés után, a munkahelyeken végzett munkatapasztalat-szerzés pedig lehetőséget teremt egyrészt a munkavállalók számára, hogy némileg védett környezetben integrálódni tudjanak a vállalatok munkafolyamataiba, másrészt növelni tudják a munkaadók körében a megváltozott munkaképességűek elfogadottságát.

Címkék